logga-ligg-tjock

Konsten att maximera nyttan av din röst

Konsten att maximera nyttan av din röst

INSÄNDARE. Över en fika satt vi och diskuterade hur vi skulle kunna maximera klimatnyttan av våra röster. Kanske kan fler ha nytta av vad vi kom fram till. Så här är resultatet av våra tankar som samtliga runt bordet var överens om:

Allmänt
¤ Du kan rösta på olika partier i de olika valen (kommunal/region/riks)
¤Kontakta det eller de partier du tänker rösta på. Berätta att du tänker rösta på dem och fråga vem på listan du ska kryssa eftersom du nu vill ha den som är mest engagerad i klimatfrågan. Du kan sedan evntuellt följa upp med att fråga varför just den personen eller vad har den personen gjort för klimatet.
¤ Sprid till alla du kan om hur du gör med din röstning.

Kommunalvalet
¤ Som Hässleholmare; rösta på Mp (se resultatet av politikerutfrågningen på hallbarahassleholm.se) trots att de är för höghastighetstågen.

Riksdagsvalet
¤ Tyvärr rekommenderar vi att du avstår från att rösta på Klimatalliansen eller partiet Vändpunkt. Detta för att, trots att de båda har väldigt bra utgångspunkter så kommer din röst inte att få något resultat i riksdagen.

Nedtecknat och delgivet genom
Bertra Kullberg

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se