torsjö live

När var Sverige bra?

När var Sverige bra?

INSÄNDARE. Sverige skall bli bra igen! Det påstår Jimmie Åkesson när han håller sina valtal. Han säger det inte bara en gång, utan han upprepar påståendet gång på gång, det har blivit Sverigedemokraternas slogan i valrörelsen. Budskapet upprepas även i partiets reklamfilm på TV. Uttrycket är ett direkt plagiat av Donald Trumps ”Make America Great Again”. Det är inte den enda likheten med Trump, då mycket av Åkessons retorik och agerande har påfallande likheter med Trumps. Trumps största bidrag till samhällsutvecklingen, liksom Åkessons, är att ha gjort rasism socialt acceptabelt. I partiledarutfrågningen i SVT sade Åkesson att muslimer som grupp har haft en negativ inverkan på Sverige. Ett uttalande som traditionellt hade betraktats som ”Hets mot folkgrupp”.

Sverige skall bli bra igen! Språkligt och logiskt hänvisar påståendet till något som har varit. Vi vet dock inte vad och när, vilken referenspunkt hänvisar man till? Syftar man till en tidpunkt inom de senaste hundra åren? Det är ironiskt att det man hänvisar till, med stor sannolikhet, var en tid då Sverige styrdes av partiets största antagonist, Socialdemokraterna. 

Frågan är: När var Sverige bra, enligt Sverigedemokraterna?

Stanley Hallström
Partipolitiskt Oberoende

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se