Gruppen-3a-328x120

Idag, inte imorgon

Idag, inte imorgon

INSÄNDARE. Först och främst vill jag tacka alla som har röstat, det är den viktigaste delen i en demokrati. Använd din röst. Sen vill jag även tacka de som har röstat på oss, en dryg femtedel av kommunens invånare ansåg att vi var det bästa alternativet, det känns stort.

Detta var min första valrörelse som ordförande för partiet. Det har varit jobbigt, utvecklande och väldigt roligt. Så många underbara samtal jag har haft med helt okända människor om allt och inget. Valrörelsen var jag dock förberedd på att den skulle bli jobbig, däremot var jag helt oförberedd på alla diskussioner och samtal som kom efter valdagen. Många människor har hört av sig på mail, via messenger och i verkliga livet. Nästan alla pratar om sin oro, till och med rädsla för framtiden. Jag delar deras oro och deras rädsla.

Löntagaren, medelsvensson, den genomsnittligt vanliga som lever sitt liv genom förvärvsarbete i symbios med vår välfärdsstat har aldrig gynnats av individualismen. Löntagaren har aldrig vunnit mot ägandet, kapitalet och makten om de inte slutit sig samman i kollektivism. Endast genom att sluta sig samman kan ”den vanliga” vinna. Däri ligger framgångssagan med facklig rörelse som i sin tur födde socialdemokratin. Det är också därför jag känner oro och rädsla när vinnarna i valet förespråkar mer individualism.

Säga vad man vill om oro och rädslor men det föder engagemang. Vi kan ändra på utvecklingen, men det kräver engagemang. Det hjälper inte att vi tycker, att vi har åsikter, att vi egentligen vill men inte har tid just nu. Vi måste ta plats, engagera oss och göra våra röster hörda.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Ta plats, gör din röst hörd, engagera dig! Inte imorgon, gör det idag.

Thomas Lindell
Ordförande i Socialdemokraterna
Hässleholms kommun

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se