torsjö live vers2

Markan flyttar in i kulturhuset

Markan flyttar in i kulturhuset

Markanhuset stängde i fredags för totalrenovering och ungdomsverksamheten ska efter några veckors paus tillfälligt flytta in i kulturhuset. Från och med måndagen den 17 oktober och fram till någon gång efter den 15 mars välkomnar den tidigare kafélokalen och entréhallen i kulturhuset barn och unga från mellanstadieåldern och upp till 19 år.

Nu startar renoveringen av Markanhuset och ungdomsverksamheten flyttar tillfälligt till kulturhuset. Foto: Jonathan Önell

Nedläggningshotet för ett par år sedan byttes mot beslut om en stor satsning på Markanhuset där kommunen renoverar lokaler och utemiljö för 10,4 miljoner kronor. Nu är det dags och efter renoveringen ska alla fyra plan i huset åter kunna användas och nya möjligheter för olika aktiviteter skapas.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

I kulturhuset anpassas verksamheten efter förutsättningarna på plats. Bland annat kommer det att finnas möjlighet till aktiviteter som bordtennis, musikstudio och konstskapande.

– Här finns redan förutsättningar att bedriva verksamhet av olika slag för unga, och samarbetsmöjligheterna med övriga verksamheter i huset är stora. Att vi är på samma plan som entréhallen gör också kontakten med unga lätt, kanske fler unga kan hitta ett nytt fritidsintresse och ha en positiv och givande stund tillsammans med personal på plats, säger Markus Jensen, Enhetschef på Ung fritid, i ett pressmeddelande.

Liksom tidigare är deltagande kostnadsfritt, men medlemskap krävs.

Kafélokalen används idag som mötesplats för ukrainska flyktingar. Den verksamheten kommer att fortsätta på särskilda tider.

Om allt går som planerat ska renoveringen av Markanhuset vara klar den 15 mars. Återinvigning sker senare under våren.

Öppettiderna för Markans verksamhet i kulturhuset blir måndag-tisdag 13-17 och onsdag-fredag 13-20.

Berit Önell

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se