torsjö live vers2

Häktad för attack mot kvinna i 80-årsåldern

Häktad för attack mot kvinna i 80-årsåldern

Den man som misstänks för att ha slagit ned en kvinna i 80-årsåldern på Nytorget utanför stadshuset i Hässleholm den 27 augusti häktades på måndagen för detta. Han var då redan häktad för ett försök till grov misshandel på Resecentrum den 16 september, ett brott som han också omhäktades för.

Kvinnans skador var inledningsvis livshotande efter attacken som skedde helt oprovocerat en lördagseftermiddag. Mannen befann sig i ett sådant psykiskt skick att polisen överlämnade honom till sjukvården. Därifrån skrevs han dock snart ut och kom tillbaka till polis och åklagare som då beslöt att släppa honom på fri fot, trots misstanken om grov misshandel.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Därefter dröjde det alltså inte mer än ett par veckor innan han blev misstänkt för försök till ett nytt våldsbrott.

Mannen är i 40-årsåldern och bosatt i Osby kommun. Vid häktningsförhandlingen begärde åklagaren Magdalena Petersson att tingsrätten ska inhämta ett läkarintyg enligt paragraf sju i lagen om särskild personutredning i brottsmål. Mannen hade inga invändningar.

Han förnekade båda brotten och motsatte sig häktning. När det gäller Resecentrum erkände han att han var på platsen och att det uppstod en konflikt mellan honom och målsäganden. Angående Nytorget erkände han också att han var där och att kvinnan föll till marken.

Tingsrätten bedömde att mannen är på sannolika skäl misstänkt för brotten och att det finns risk att han undanröjer bevis eller på annat sätt försvårar utredningen av brottet på Resecentum. I båda fallen finns risk att han fortsätter sin brottsliga verksamhet. Han häktades av båda skälen.

Åtal ska vara väckt senast den 17 oktober.

Berit Önell

Läs mer:

2022-08-27 Kvinna i 80-årsåldern nedslagen – livshotande skadad

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se