torsjö live vers2

Gripen med farligt material i ryggsäck

Gripen med farligt material i ryggsäck

En man som misstänks för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse greps på onsdagsförmiddagen i centrala Hässleholm. I en ryggsäck hade han enligt polisen “material som kan kopplas till tillverkning av farliga föremål”.

Polisens presstalesperson Filip Annas säger till Frilagt att ett inledande förhör nu ska hållas med mannen innan åklagare tar ställning till om han ska anhållas.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

– Den information jag har är att detta kom till vår kännedom klockan 9.02 och att vi åker dit och konstaterar att det i väskan finns material som kan kopplas till tillverkning av farliga föremål. Han grips därför, säger Filip Annas.

Berit Önell

Uppdatering, torsdag 3 november:
Mannen anmälde sig själv hos polisen. Det berättar chefsåklagare Pernilla Åström som senare på onsdagen anhöll honom, misstänkt för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse. Enligt åklagaren handlar det om att han hade material som kunde användas för att bygga någon sorts anordning som kan få sprängverkan.

– Men han hade inte tillräckligt för att kunna göra det, säger hon.

Hon lämnar inga närmare uppgifter om personen eller vad han hade i ryggsäcken. Troligen är inte fler personer inblandade i planerna.

– Man kan aldrig utesluta något, men det finns inget som tyder på det, säger Pernilla Åström.

Berit Önell

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se