Gruppen-3a-328x120

Omhäktade för skott på Skolgatan

Omhäktade för skott på Skolgatan

De två unga män, 16 och 17 år gamla, som misstänks för skjutningen på Skolgatan i Hässleholm natten till den 3 oktober får stanna i häkte minst två veckor till.

Skjutningen skedde av blodspåren att döma i korsningen Skolgatan-Andra Avenyen. Foto: Jonathan Önell

De båda misstänks ha skjutit en man i 20-årsåldern som blev allvarligt skadad. Skotten ekade mellan husen i centrala Hässleholm och hördes även i polishuset. Polisen var snabbt på plats och de misstänkta greps inom en timme efter händelsen. Brottsrubriceringarna är försök till mord och grovt vapenbrott.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

På onsdagen gick åklagarens tid för att väcka åtal ut, enligt det förra beslutet om häktning för två veckor sedan. Men den omfattande utredningen är ännu inte klar och åklagare Johan Eriksson begärde därför förlängd häktningstid med två veckor.

16-åringen medgav förlängd tid. Det gjorde inte 17-åringen och därför hölls en omhäktningsförhandling i Hässleholms tingsrätt på onsdagseftermiddagen. Domstolen beslöt att även han skulle vara fortsatt häktad.

Berit Önell

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se