torsjö live vers2

Motsägande besked från SD i Hässleholm

Motsägande besked från SD i Hässleholm

INSÄNDARE. Före valet hade SD en massa löften till potentiella väljare. Bland annat skulle simhallen i Sösdala renoveras, alla byskolor skulle bevaras och fritidsgårdarna i kransorterna skulle finnas kvar. Detta blandades med diverse löften om att göra livet svårare för invandrare och i förlängningen få dem att lämna kommunen och helst landet.

Nu efter valet har tongångarna ändrat sig en markant. Häromdagen kom nyheten att kommunalskatten inte skulle höjas. Då tänkte man, “Bra! Då finns det pengar för att genomföra det man lovat utan att skatten höjs.”

Detta visade sig emellertid inte stämma, man har förvarnat tidigare att alla byskolor inte kan bevaras, och nu kom beskedet att fritidsgårdarna inte heller kan öppnas/hållas fortsatt öppna. Simhallen i Sösdala kommer heller inte att renoveras efter vad jag förstått.

I Kristianstadsbladet/Norra Skåne hade SD en egen insändare där man skrev att de fått i uppdrag av sin arbetsgivare (väljarna) att bedriva en hård flykting/migrationspolitik. Men jag kan tänka mig att arbetsgivaren (väljarna), framförallt i kransorterna, har lagt sin röst för att bevara skolorna och att hålla fritidsgårdarna öppna i byarna. Man kan alltså inte ta för givet att det endast var pga invandringspolitiken man fått sitt mandat att styra kommunen.

Om pengarna inte fanns skulle man inte ha förordat oförändrad skatt, det är viktigare att hålla sina vallöften! ALLA sina vallöften.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Inger Bodelsson

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se