Gruppen-3a-328x120

Polishelikopter i sökande efter våldsam tjuv

Polishelikopter i sökande efter våldsam tjuv

Polisen satte på torsdagseftermiddagen in helikopter i sökandet efter en man som flytt från Citygross i Hässleholm efter att ha anklagats för stöld och blivit våldsam mot en väktare.

Polishelikoptern cirklade över de södra delarna av Hässleholm i sökandet efter den misstänkte tjuven. Arkivfoto: Urban Önell

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Cirka klockan 13.45 aktiverade personal på Citygross överfallslarmet efter att ha försökt stoppa mannen. Denne hade då blivit utåtagerande och sedan lämnat butiken springande.

Polisinsatsen var ovanligt omfattande för en händelse av det här slaget. Många uppmärksammade helikoptern som cirklade på låg höjd över de södra delarna av Hässleholm.

– Helikoptern har antagligen varit i närheten, säger polisens presstalesperson Filip Annas.

Polisen har för närvarande utökade resurser i Hässleholm med anledning av de senaste månadernas skjutningar och sprängdåd.

Genom helikoptern kan polisen få en överblick och kanske lättare hitta en person som springer. Filip Annas vet dock inte om det var spaning från helikoptern som gav resultat i detta fall.

En man i 35-årsåldern kunde efter en kvart fångas in och omhändertogs för fylleri. Han misstänks både för stöld och våldsamt motstånd.

Berit Önell

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se