torsjö live vers2

Mer problem i kommunens datanät

Mer problem i kommunens datanät

Ytterligare problem väntas i Hässleholms kommuns datanätverk ikväll. IT-avdelningen centralt har gått ut med information om att bland annat vissa appar inte kommer att fungera. Geanina Johnsson, enhetschef för ekonomi, system och teknik på omsorgsförvaltningen, hoppas att avbrotten kopplade till förra veckans uppdateringar därefter ska vara över. Främst hemtjänsten har drabbats hårt av att den mobila tekniken inte fungerat.

De planerade uppdateringarna under förra veckan ställde till mer krångel än väntat och har alltså fortsatt denna vecka, främst måndag och halva tisdag, men alltså även under torsdagskvällen.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

– Man måste alltid räkna med avbrott när det gäller datasystem och ha beredskap för det. Men det har varit en hel vecka och vi har drabbats jättehårt, säger Geanina Johnsson.

Avbrotten har kommit och gått.

– Det kan uppfattas som att det varit hela tiden.

Hemtjänstens personal kan inte öppna digitala dörrlås utan måste ha nycklar med sig, de når inte dokumentationen från sina telefoner och det blir mer körande. Men även ekonomipersonal har haft stora problem.

– Vi drabbades jättehårt eftersom det var dags för månadsbokslut, säger Geanina Johnsson.

Hon berättar att personalen hjälptes åt att hitta lösningar där en kollega hemifrån lyckades ta fram filer som kunde användas.

– Jag förstår att det varit jobbigt för alla och dessutom kostar det pengar för kommunen. Men nu har de gjort underhållet och vi hoppas verkligen att allt ska funka igen, säger Geanina Johnsson.

Berit Önell

Läs mer:

2022-11-08 Problem med kommunens datorer och telefoner

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se