torsjö live vers2

Ännu inget beslut om sänkt reduktionsplikt

Ännu inget beslut om sänkt reduktionsplikt

INSÄNDARE. Jag vill först tacka för svaret på mitt inlägg från representanterna Paul Thurn och Ulf Berggren (SD). Men utöver deras präktiga ton så framkommer intet nytt i deras resonemang.

Det är riktigt att en sänkning av reduktionsplikten kan ge en kännbar lättnad för vår plånbok. Men vad nu “kännbar lättnad” kan innebära i rena pengar framgår inte. För i likhet med andra skattesänkningar och bidrag, så har marknaden en märklig förmåga att justera sina priser som kompensation. Så vi får se 2024, när det väl finns ett beslut om hur mycket reduktionsplikten ska sänkas med.

Just det 2024. Inte nästa år. Det “glömde” dessa herrar att nämna.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Och de lyckades också med konststycket att helt missa att sänkningen inte är beslutad ännu. Det är bara ett löfte. De har trots allt en biodrivmedelsindustri i Sverige med mängder av arbetstillfällen att ta i beaktning innan en reducering kan införas som kan få tusentals medborgare arbetslösa.

Men det är ungefär som dessa skattesänkningar som de lovat till alla som har det tufft. Ja, nu fick ju i och för sig alla ni som tjänar 50 000 kr i månaden och upp en fin och kännbar skattesänkning. Men inte vi andra. Nämen!?

Vad herrarna också glömmer i vimlet av sina “slå-sig-på-bröstet”-resonemang är att en sänkning av denna reduktionsplikt medför en ökning av koldioxidutsläppen med cirka 67 Karlshamnsverk som drivs under ett helt år, källa Energimyndigheten. Märkligt. De som skrek högt när verket väl var igång denna extrema sommar. Men hur ska ni ha det? Är det dåligt att ha igång verket eller inte?

Men enligt vad eran politiskt upphöjda klimatförnekare har sagt, eftersom hon tydligen har mer erfarenhet och kunskap än all världens forskare, så är ju detta inget problem. Bara förbränn. Klimatet här i Sverige är ju så bra, så det är ju inte ert ansvar att resten av världen drabbas.

Herrarna har dock rätt. Den förra regeringskoalitionen hade nog inte sänkt priset på drivmedel. Men däremot hade de i alla fall hållit sina vallöften utan att ljuga för sina väljare om vad de vill åstadkomma de första 100 dagarna. I min värld är det en väsentlig skillnad.

Ulf Nilsson

Ja, jag är bara en medborgare. Men dock en av många som valt att inte lägga sin röst på ert “parti”. Tänk på det innan ni “raljerar” över detta epitet.

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se