torsjö live vers2

Mordförsök i bowlinghall – personalen stängde in gärningsmannen

Mordförsök i bowlinghall – personalen stängde in gärningsmannen

En person blev knivskuren i bowlinghallen Turbanhallen vid Tredje Avenyen i Hässleholm på onsdagsmorgonen. Polisen har gripit den misstänkte gärningsmannen, en man i 30-årsåldern som olovligen tog sig in i hallen och gick till attack mot personal. Händelsen utreds som mordförsök.

Bowlinghallens föreståndare Micke Wegner berättar att merparten av personalen lyckades fly ur lokalen och stängde in mannen där. Han försökte då krossa glaset i dörren med ett bowlingklot, men tack vare att det var pansarglas blev det bara sprickor.

Personalen stängde in knivmannen i lokalerna. Det blev sprickor i rutan när mannen försökte krossa den med ett bowlingklot. Foto: Jonathan Önell

Polis och ambulans larmades till bowlinghallen klockan 9.12. Enligt polisens hemsida var det en obehörig man som tagit sig in hallen och och agerat våldsamt mot personal.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Den skadade, en man i 60-årsåldern, fördes till sjukhus i ambulans och har förmodade stick- eller skärskador. Enligt Region Skåne bedöms skadorna som lindriga.

Upptakten till händelsen var att personalen kände igen mannens jacka som rapporterad stulen från bowlingshallen dagen före. När han blev åtsagd att lämna tillbaka jackan och lämna platsen drog han kniv.

Den misstänkte hade varit och bowlat dagen före händelsen då en jacka blev stulen. Enligt personalen hade mannen jackan på sig när han återkom och när han ombads lämna tillbaka den drog han kniv. Foto: Jonathan Önell

Micke Wegner berättar att de redan hade på känn att det var han som stulit jackan. Dagen före var han den ende som var där och bowlade utöver den grupp handikappade som jackans ägare tillhörde. Att gärningsmannen skulle spatsera tillbaka in på brottsplatsen dagen efter med stöldgodset fullt synligt var dock inte vad de förväntat sig.

– Han hade också fickorna fulla med mat, som han väl hade varit och snott.  Man går ju inte omkring med fläskfilé innanför jackan, säger Micke.

– Inget geni precis.

Också i lördags stals saker ur omkädningsrummet. Vid tillfället var den nu gripne mannen den ende på plats som inte personalen kände.

Turbanhallen håller stängt några timmar på onsdagen på grund av händelsen, men öppnar igen klockan 14.30.

Bowlinghallen öppnar senare idag på grund av knivdramat. Foto: Jonathan Önell

Den gripne mannen är också misstänkt för att, strax före händelsen på bowlinghallen, ha skurit sönder däck på en parkerad bil utanför en livsmedelsbutik på andra sidan gatan.

Polisen har hållit förhör med vittnen både i bowlinghallen och vid bilen. En patrull har också åkt till sjukhuset för att hålla förhör med den skadade. Polisens presstalesperson Rickard Lundqvist vet ännu inte om förhör kunnat genomföras.

– Vård går alltid före polisuppgifter, säger han.

Han kan inte heller berätta något närmare om omständigheterna och motivet till dådet.

– Det som har hänt ligger inom förundersökningen, så jag kan inte säga något närmare. Målsägande, misstänkt och vittnen ska nu förhöras för att vi ska kunna utreda vad som hänt, säger han.

Berit Önell
Jonathan Önell

EU-val 2024

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se