Gruppen-3a-328x120

16 häktade i gängkriget i Hässleholm

16 häktade i gängkriget i Hässleholm

På torsdagen häktades två personer och på fredagen tre som misstänkta för brott med kopplingar till konflikten mellan kriminella nätverk i Hässleholm. Totalt sitter nu 16 personer bakom lås och bom för bland annat försök till mord, grovt vapenbrott och grovt narkotikabrott. Det berättar polisen på sin hemsida.

Skjutningen skedde i korsningen Skolgatan-Andra Avenyen. Foto: Jonathan Önell

Polisen har sedan i höstas arbetat med stora resurser i Hässleholm för att utreda de sprängningar och skjutningar som inträffat, men också för att förebygga nya brott och öka tryggheten i Hässleholm.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Enligt polisen handlar konflikten om narkotikahandel och två sedan tidigare kända kriminella nätverk är inblandade.

– Det är mycket tillfredställande att vi nått bra resultat så här långt, säger Niklas Årcén, chef för lokalpolisområde Hässleholm, på polisen.se. Men vi kommer att fortsätta att hålla trycket uppe mot de kriminella nätverken, vi är inte färdiga.

På fredagen häktade Hässleholms tingsrätt tre personer för delaktighet i mordförsöket på Skolgatan natten till den 3 oktober. Två tonåringar sitter sedan tidigare häktade för skjutningen där en man i 20-årsåldern skadades och ytterligare två personer är målsägande.

De nu häktade är en 23-årig kvinna från en ort i Hässleholms kommun och två män, en 16-åring från Helsingborg och en 24-åring från Hässleholm.

16-åringen och 24-åringen misstänkts för anstiftan av försök till mord. Brottet ska ha skett i Åhus eller på okänd plats i Sverige. Kvinnan misstänks för medhjälp till försök till mord inom Hässleholms kommun samt i Åhus eller på okänd plats i Sverige.

16-åringen är redan dömd flera gånger för narkotikabrott. 24-åringen har 14 avsnitt i belastningsregistret, huvudsakligen narkotikabrott men även misshandel.

De två män som häktades på torsdagen, en 23-åring och en 29-åring, är misstänkta för grovt vapenbrott på Stenbocksgatan i Tyringe den 18 november.

Berit Önell

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se