torsjö live vers2

Ni bara lovar och lovar

Ni bara lovar och lovar

INSÄNDARE. I budgetdebatten i röda salongen den 5 december var tonen hård. Men resultatet av den visar att medborgarnas förväntningar på de folkvalda att hålla sina löften efter valet i september inte är värda ett ruttet lingon.

Löften på löften lades på hyllan eller sköts på framtiden. Eller som representanter från Sverigedemokraterna myntade åter och åter igen, att de ville saker! Men nu kan de inte göra det eftersom ekonomin är som den är.

Och det är här som jag personligen tycker att saker och ting har spårat ur fullständigt. SD, KD, M och L gick till val med löften om att lätta vår börda över den ekonomiska situation som bland annat kriget i Ukraina har medfört och den situation som industrin och samhället drabbats av sedan pandemin, och ja, även den politik som förts under de senaste fyra åren.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Nu hör vi bara lögner. Lögner som nu viftas bort av bland annat SD, där de vill hävda att de vill saker, men tänker bara flytta fram det till framtiden, när nu det kommer att inträffa. Ungefär som när deras representanter mässar om hur de vill minska reduktionsplikten på diesel. Vi vill göra det men det kommer i framtiden, hävdar de.

Ni visste mycket väl vilken ekonomisk situation Sverige befann sig i och stod inför innan valet! Ni visste väl vad som kunde genomföras och inte med de ekonomiska beräkningarna som fanns tillgängliga eftersom denna krisen har pågått sedan i januari i år. Ni sitter ju för fasen med i nämnderna i både kommun, landsting och stat och har koll på den ekonomiska situationen. Inget av detta är okänt. Och om det verkligen är okänt för er, ja då gör ni fasen i mig inte ert jobb!

Vad man säger till väljarna inför ett val spelar roll. Det påverkar deras överväganden. Och när vissa politiker ljuger om sina motståndare och lovar mer än de kan hålla, med falukorv och full Volvo-tank som symbolik, så lockar det vissa väljare.

Ni lovade en kraftig sänkning av bränslekostnaderna. Ni lovade att ge oss ett högkostnadsskydd på elkostnaderna. Ni lovade att ge 20 miljarder till rättsväsendet. Ni lovade ge 16 miljarder till skolan. Ni lovade ännu mer pengar till kommunerna. Ni lovade reparera simhallen i Sösdala bland mycket annat. Ni har lovat och lovat men inget har ni gett. Ni har behandlat oss väljare som toalettpapper för att komma i maktställning. Så era “löften” ger jag inget för. Och det verkar väljarna i övrigt också ha fattat.

Ulf Nilsson
Medborgare, och stolt sådan

EU-val 2024

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se