logga-ligg-tjock

Oenigt beslut om Högalid

Oenigt beslut om Högalid

En oenig omsorgsnämnd har beslutat att avdelning sex på äldreboendet Högalid i Hässleholm enligt förslaget ska byggas om från covidenhet till lokaler för två hemtjänstgrupper samt omsorgens hälso- och sjukvårdsverksamhet.

Susanne Lottsfeldt (SD).

Frilagt har tidigare berättat om förslaget som skulle innebära att Högalids storstuga åter blir tillgänglig både som samlingssal för de äldre och möteslokal. Samtidigt skulle arbetsmiljön för personalen, som idag är trångbodd, förbättras. Avgränsade omklädningsrum och tvättutrymmen ger också bättre möjligheter att upprätthålla hygienrutinerna.

Avdelning sex står tom sedan covidenheten avvecklades hösten 2021. Men SD och FV sa nej till förslaget.

– Majoritetsstyret vill ha en total översyn av lokaler, förklarar Susanne Lottsfeldt, förste vice ordförande i omsorgsnämnden.

Karin Axelsson (M).

FV:s Ulrika Barnekow Widmark anser att avdelningen istället ska användas som den ursprungligen byggts för, som särskilt boende. Enligt omsorgschef Åsa Ollerstam Lundh skulle det vara det ett dyrt och opraktiskt alternativ eftersom avdelningen är uppdelad på två våningar och dessutom byggts om för covidpatienter så att antalet platser minskat från ett tiotal till sex.

Ordförande Karin Axelsson tror att förändringen blir mycket bra för personalen och påpekar att antalet anställda i hemtjänstgrupperna på bara ett par år ökat från 20 till 30 i vardera gruppen.

Berit Önell

Läs mer:

2022-11-28 Hemtjänsten kan ta över covidenheten på Högalid

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se