Gruppen-3a-328x120

Kenny Hansson (M) lämnar Hässleholm

Kenny Hansson (M) lämnar Hässleholm

Kenny Hansson, en av Moderaternas ledande personer i Hässleholm, lämnar kommunen och flyttar till Höör. Både drömhuset och valutgången, där han trots många kryss inte lyckades få en ordinarie plats i kommunfullmäktige, har bidragit till beslutet.

Kenny Hansson (M) lämnar Hässleholmspolitiken för att flytta till Höör. Foto: Berit Önell

Kenny Hansson, som fyller 27 i början på nästa år, har trots sin unga ålder varit med i politiken länge och haft en stark ställning. Fram till årsskiftet har han det tunga uppdraget som ordförande i miljö- och stadsbyggnadsnämnden. Han är också ordförande i Hässleholmsmoderaterna, en post som han kommer att lämna vid årsstämman i februari.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Redan som 20-åring var han kandidat till Moderaternas kommunalrådspost efter Pär Palmgren som gick i pension 2018 och efterträddes av Lars Johnsson. Vid provvalet förra året meddelade Lars Johnsson sin avgång. Kenny Hansson tog förstaplatsen på listan och sågs som den trolige efterträdaren. Men partiet är splittrat och vid stämman i januari fanns en ny motkandidat, Lina Bengtsson. Kenny Hansson halkade ner till plats 13 på listan, vilket inte räckte till att bli ordinarie ledamot i fullmäktige, däremot till en plats som ersättare.

Hans krysskampanj inför valet ledde inte till någon förändring. Trots det har han fått ett nytt nämndsuppdrag från den 1 januari då han blir ordinarie ledamot i barn- och utbildningsnämnden. Men inom kort flyttar han från kommunen och därmed sina politiska uppdrag.

– Jag kommer att sitta både i barn- och utbildningsnämnden och i fullmäktige tills vi flyttar, säger han dock.

Kenny Hansson (M) var en av få Hässleholmspolitiker som bedrev en krysskampanj inför valet.

Han och sambon Agnes Larsson flyttar till Höör där hon kommer ifrån och där han arbetar som mäklare på Skandiamäklarna.

Det var inte självklart för dem att lämna Kennys hemort Hässleholm.

– Vi har kikat här också, men vi hittade ett hus i Höör som vi gillade båda två. Hennes föräldrar bor också kvar i Höör, så det är ganska naturligt att det är de här två orterna vi har kikat på, förklarar han.

Men valutgången har också spelat roll för beslutet.

– Absolut har den det. Hade jag fått en annan post eller kommit in på en annan nivå så hade vi letat här istället. Men nu blev utfallet så som det blev och då kunde vi inte tacka nej när drömhuset tittade fram.

Kenny Hansson har tidigare sagt i en intervju med Frilagt att han var tveksam till att fortsätta som ordförande i miljö- och stadsbyggnadsnämnden på grund av sin arbetssituation. När det blev dags önskade han ändå att få fortsätta inom miljö- och stadsbyggnadsnämnden.

– Jag stod till förfogande.

– Men jag blev föreslagen barn- och utbildningsnämnden och tackade ja. Med tanke på min placering på listan var jag glad över att jag blev föreslagen till någon post. Jag vill fortsätta med politiken så länge jag kan, berättar han.

Han är också intresserad av skolfrågor.

– Absolut. Det är ett helt annat område, men ligger mig varmt om hjärtat. Det är inte heller så många år sedan jag tog studenten, säger han.

Han hoppas få fortsätta med politiken i Höörs kommun.

– Politik är något som jag vill fortsätta med, säger han.

På vilket sätt vet han inte ännu, det är långt till nästa val.

– Jag har pratat med partiföreningen i Höör om att ska engagera mig där. Vi får se om det leder till något annat. Nu är jag fokuserad på att flytta, säger han.

Han har inga omedelbara planer på att förändra sin arbetssitutation heller, men har startat ett företag, Hanssonhomes AB, som registrerades den 15 november. Enligt verksamhetsbeskrivningen ska bolaget bedriva förmedling av fastigheter, kapitalförvaltning samt äga och förvalta fastigheter.

– Det är ett aktiebolag så att jag ska kunna konsulta. Vi mäklare är antingen anställda eller så konsultar vi till den firman där vi jobbar, säger han.

Han förklarar att han i nuläget fortsätter som anställd. Ingenting är bestämt om konsultverksamhet åt arbetsgivaren.

– Det är inte alls säkert. Jag startade aktiebolaget för att jag tyckte det var lägligt, säger han.

När Frilagt frågar hur det var lägligt blir han irriterad.

– Det är min ensak.

– Jag tycker inte det är något som du har med att göra, säger han.

Berit Önell

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se