logga-ligg-tjock

Vi hoppas på ett bättre år 2023

Vi hoppas på ett bättre år 2023

Berit Önell, ansvarig utgivare för Frilagt

KRÖNIKA. Frilagts oberoende och granskande journalistik i Hässleholm har fortsatt under 2022, trots tuffa ekonomiska förutsättningar och makthavare som gör vad de kan för att mörka och motarbeta oss, något som bara visar att vi behövs.

I mitten på december kom beskedet om det statliga presstödet som gav oss så lite i bidrag att det inte täckte kostnaden för ansökan. Vi gick alltså back på vår första ansökan. Men responsen var överväldigande från många läsare som efter vår vädjan för första gången bidrog med en stödprenumeration, skickade en extra gåva eller höjde sitt månatliga stödbelopp. Vi är mycket tacksamma för det och tolkar det som att vi också har ett stort stöd för att både fortsätta och utveckla verksamheten.

Därför vågar vi inte bara be om fortsatt utan även utökat stöd under 2023. Fortfarande är det många som läser tidningen regelbundet utan att bidra ekonomiskt. Tidningen är fri att läsa, men behöver ekonomiskt stöd. Vi vädjar till dig som uppskattar vår journalistik att bidra med valfritt belopp i stödprenumeration, gärna månatligen. Företag och föreningar är välkomna att annonsera.

Med 1,25 tjänst plus några idella krafter är det mycket som vi inte hinner med av allt det som behöver granskas. Ambitionen är därför att på sikt kunna anställa en grävreporter till. Det blev inte möjligt under 2022, men vi hoppas på ett bättre år 2023.

Tack för ditt stöd! Gott Nytt År!

Berit Önell
Ansvarig utgivare

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se