torsjö live vers2

Lämna EU för att ena Sverige!

Lämna EU för att ena Sverige!

INSÄNDARE. I dessa tider av skenande el- och drivmedelspriser är det förstås populärt att komma med mer eller mindre snabba lösningar. Det kan till exempel vara att bygga kärnkraftverk eller att sänka punktskatterna på bensin och diesel. Det är viktiga förslag, som även Alternativ för Sverige stödjer, men det är ännu viktigare att inse varför vi är i denna kris och vad vi kan göra åt det för att trygga svenskens tillgång till energi i framtiden. Problemet heter EU, och för att kunna ge oss möjlighet att bestämma över oss själva behöver vi lämna detta splittrande tvångsäktenskap.

År 2010 krävde EU-kommissionen att Sverige skulle delas upp i fyra elområden, där område 1 och 2 har överskott på el och område 3 och 4 har underskott. EU:s regler gör att vi inte får bromsa elexporten från norra Sverige även när södra Sverige har ont om el vilket driver upp priserna där. Faktum är att södra Sverige måste exportera el utomlands om marknaden kräver det, trots att den behövs på hemmaplan.

Svensk el måste alltså driva andra länders industri medan Sveriges industri står stilla. Svensk energi måste värma andra länders lägenheter och villor medan svenskar fryser. Orsaken är att utländska politiker har splittrat vårt land i delar och styr över hur vår energi ska användas.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Oaktat nedläggningar av kärnkraftverk har detta lett till en orättvis fördelning av resurserna i landet och sår split mellan vår nordliga och sydliga landsände. Vi kan lösa detta, för svensken är uppfinningsrik, men då måste vi lämna det splittrande system som EU påtvingat oss. För att göra det måste vi lämna EU. Man kan inte säga att Sverige är ett självstyrande land så länge fördelningen av våra resurser styrs av utländska politiker i Bryssel.

Om mindre än två år är det återigen val till Europaparlamentet. Det finns inget som tyder på att elkrisen är över då, men det är viktigt att hålla dessa kalla och fattiga vinterdagar i minne när valdagarna infinner sig sommaren 2024. Det finns bara ett parti som kräver ett utträde ur EU, och det är Alternativ för Sverige. För att ena Sverige måste vi lämna EU och ta kontrollen över våra egna resurser och vår egen framtid!

Mikael Simm (AfS)

EU-val 2024

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se