torsjö live vers2

Liberalerna ställer frågor om Europaforum

Liberalerna ställer frågor om Europaforum

Liberalerna i Hässleholm beklagar att kommunens nya majoritetsstyre beslutat att lägga ned Europaforum och Thomas Haraldsson har nu frågor att ställa till kommunstyrelsens ordförande Hanna Nilsson (SD). I en interpellation till kommunfullmäktige, som närmast sammanträder på måndag, vill han bland annat ha svar på vilka alternativ till finansiering man har tittat på.

Thomas Haraldsson (L) har frågor om Europaforum i sin interpellation.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Thomas Haraldsson konstaterar i sin interpellation att Europaforum har varit en viktig och unik mötesplats i Sverige. Den har vänt sig till den breda allmänheten, inte minst många gymnasieungdomar, som kunna delta i debatten om Europa.

– Genom Europaforum har vi fått svenska beslutsfattare på alla nivåer att bege sig till Hässleholm, likaså tunga beslutsfattare från Bryssel. Få evenemang i vår kommun har satt kommunen på kartan över tid så som Europaforum och många kommuninvånare är stolta över Europaforums existens, skriver han.

Han lyfter fram att Europafrågorna är extra aktuella i år i och med att Sverige är ordförandeland. Men Hässleholm väljer att just nu lägga ned arrangemanget.

Kommunstyrelsens ordförande Hanna Nilsson (SD) ska svara i kommunfullmäktige.

Thomas Haraldsson citerar Kommunalrådet Philip Sandberg (L) i Lunds kommun som står beredd att ta över Europaforum: “Att säga att vi ska satsa på våra kärnverksamheter istället visar att man inte ser kopplingen mellan det lokala och det globala”.

Thomas Haraldsson vill fråga Hanna Nilsson:

-Vilka mervärde ser styret att Europaforum har inneburit för Hässleholm?

-Vilka andra alternativ till finansiering har man tittat på?

-Hur ställer sig EU-kontorets representation och EU-parlamentet i Stockholm till att stödja verksamheten ekonomiskt?

Berit Önell

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se