torsjö live vers2

En riven yttervägg på Sösdala simhall och andra frågor

En riven yttervägg på Sösdala simhall och andra frågor

Socialdemokraterna har lämnat in tre enkla frågor inför måndagens kommunfullmäktige i Hässleholm. De gäller en riven yttervägg på Sösdala simhall, delbetalning av kommunala räkningar och utökning av spårkapaciteten på järnvägen mellan Hässleholm och Lund.

Joachim Fors (S). Foto: Urban Önell

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Joachim Fors har en fråga till tekniska nämndens ordförande Ulf Berggren (SD) med rubriken “Sösdala simhall och sporthall i förfall”. Han anser att Sösdala sport- och simhall idag är en bedrövlig syn.

– Fönster som är ersatta av OSB-skivor samt en yttervägg som är riven. Det har naturligtvis börjats spekulera i Sösdala om hur kommunen sköter sina fastigheter, skriver han.

Enligt frågan revs ytterväggen under hösten 2022. En presenning sattes för som skydd för väder och vind.

– Om man inte påbörjar renoveringen snarast så kan man nog konstatera att man måste riva Sösdala Simhall. Men det är kanske det den styrande majoritet vill, skriver Joachim Fors.

Hans fråga till Ulf Berggren är: Ska väggen byggas upp igen och i så fall när?

Anna Wallentheim på 1 maj 2022.
Anna Wallentheim (S). Foto: Berit Önell

Anna Wallentheim vill fråga kommunstyrelsens ordförande Hanna Nilsson (SD) om hon kommer att se till att information går ut till invånarna om att det finns möjlighet till delbetalning eller anstånd för kommunala räkningar.

– Många har idag problem med att klara sin ekonomi på grund av de höga elpriserna och stigande räntor plus inflationen som påverkar matpriserna, skriver hon.

Hon tror att många inte känner till möjligheten att delbetala eller begära anstånd för exempelvis barnomsorgs- eller äldreomsorgsavgifter.

Lena Wallentheim (S) Foto: Urban Önell

Lena Wallentheims fråga handlar om att kommunen inte längre har några pengar i budgeten för att arbeta med utbyggnad av nya järnvägsspår. Hon hänvisar till den samsyn om behovet av två nya spår mellan Hässleholm och Lund som verkar finnas efter regeringens beslut den 23 december att avbryta projektet med utbyggnad av höghastighetsjärnväg.

Hennes fråga till Hanna Nilsson blir: Ska kommunen inte längre finnas med i de arbets/samverkansgrupper som finns mellan Trafikverket/Regionen/Kommunerna och Länsstyrelsen för att tillvarata Hässleholms kommuns intressen?

Berit Önell

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se