torsjö live vers2

Padelturnering mot ALS drog in över 40 000 kronor

Padelturnering mot ALS drog in över 40 000 kronor

Björn Andreasson fick stor respons på sitt initiativ att anordna en padelturnering i Hässleholm till förmån för ALS-forskning.

– Fantastiskt! Det känns jättebra och alltsammans blev väldigt lyckat, säger han.

Hela 48 lag deltog i lördagens padelturnering mot ALS i Hässleholm.

Lördagens evenemang, med 48 spelande lag, gav ett överskott på mellan 40 och 45 000 kronor. 24 000 stod padelspelarna för genom anmälningsavgifter. Resten bidrog allmänheten med när de fikade, köpte lotter, eller åt på den intilliggande restaurangen i Zuperbowls lokaler. Tack vare sponsorer har också utgifterna kunnat hållas på en miniminivå.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt
Initiativtagaren Björn Andreassson var överväldigad av responsen.

Det här var första gången som Björn anordnade ett evenemang i kampen mot ALS sedan pappa Ola Andreasson avled i sjukdomen i maj 2020. Sist det begav sig här i padelhallen var han med. Resten av familjen, och många vänner har också varit engagerade för att samla in så mycket pengar som möjligt. Före lördagens evenemang har de lyckats få in 435 000 kronor till forskning.

Sannolikheten för ett nytt arrangemang på samma plats och med samma syfte är stor.

– Företrädare för padelhallen berömde oss och hälsade oss varmt välkomna igen, säger Björn.

ALS, amyotrofisk lateralskleros, är egentligen inte bara en, utan en grupp muskelsjukdomar, som innebär att kroppens muskler slås ut, bit för bit. Den är än så länge obotlig, men forskning pågår för att komma åt både sjukdomens orsaker och hur den bäst ska behandlas. De flesta som drabbas dör inom en tidsperiod på mellan två och fem år.

De pengar som kom in i lördags slussas vidare Ulla-Carin Lindquists stiftelse som har till uppgift att samla in pengar till ALS-forskningen. Den bildades av anhöriga till tv-profilen Ulla-Carin Lindquists minne. Hon dog i ALS, i likhet med bland andra ishockeyspelaren Börje Salming och vetenskapsmannen Stephen Hawking.

Text: Urban Önell
Foto: John Friberg

För mer information om ALS-forskning se: https://ullacarinstiftelse.se/

EU-val 2024

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se