torsjö live vers2

Agneta Olsson Enochsson (L) lämnar kommunstyrelsen

Agneta Olsson Enochsson (L) lämnar kommunstyrelsen

Liberalernas gruppledare i Hässleholm Agneta Olsson Enochsson lämnar sitt uppdrag i kommunstyrelsen. Hon sitter dock kvar i kommunfullmäktige. Thomas Haraldsson tar över för L i kommunstyrelsen och även som partiets gruppledare efter beslut på torsdagens årsmöte.

Agneta Olsson Enochsson (L) avgår från kommunstyrelsen och som gruppledare för partiet. Foto: Berit Önell

Agneta Olsson Enochsson har varit ledamot i kommunstyrelsen sedan förra mandatperioden då L samarbetade med M och KD i den dåvarande så kallade kärnalliansen.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

– Agneta kom med energi och en tydlig liberal kompass in i sitt uppdrag. Hon har tydligt markerat var vi står i olika frågor och har inte tappat fokus på vad som är det bästa för Hässleholms kommuninvånare. Jag kommer att sakna henne enormt i uppdraget, säger ordförande för Liberalerna Marianne Littke i ett pressmeddelande.

Men Agneta Olsson Enochsson lämnar alltså inte kommunpolitiken.

– Det har varit en stor ära att få företräda Liberalerna som fritidspolitiker. Jag kommer att vara kvar i kommunfullmäktige så jag är beredd att arbeta vidare med frågor som är viktiga för kommunen, säger hon i pressmeddelandet.

När Frilagt når henne på telefon förklarar hon att det varit mycket för henne under lång tid. Bland annat har hon under det gångna året genomgått två operationer.

– Jag tyckte att det var dags att lämna över stafettpinnen till Thomas, säger hon.

Hon berättar att hon efter ett bakslag i samband med sin höftledsoperation nu kan gå på båda sina ben igen. Hon har inte gett upp drömmen om en pilgrimsvandring till Santiago de Compostela i Spanien.

– Nu känns det som att det kan bli verklighet i höst, säger hon.

Hon säger också att det varit en intensiv tid i minoritet efter valet och att det är tufft att hinna med att både vara fritidspolitiker och förvärvsarbeta. Nu satsar hon enbart på kommunfullmäktige.

– Intresset och engagemanget finns kvar, säger hon.

Berit Önell

EU-val 2024

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se