torsjö live vers2

Sluta med höga avgångsvederlag!

Sluta med höga avgångsvederlag!

INSÄNDARE. För cirka 15 år sedan satt jag på ett möte med majoritetsgruppen inför ett kommunfullmäktige. Då kom frågan upp om de höga avgångsvederlag, som betalades ut till höga tjänstemän (då var det mest män), som fått sparken. Då sa de ledande politikerna, i den dåvarande styrande alliansen, att sådana avtal skall man inte teckna i framtiden. Vad har hänt sedan dess? Ingenting! Det betalas fortfarande ut dessa höga avgångsvederlag. En del av dessa politiker som uttalade sig då, sitter fortfarande kvar på höga poster i kommunen.

Jag läste i Norra Skåne idag att Kultur- och Fritidsnämnden skall spara 1,2 miljoner kronor detta året. Jag sitter själv i denna nämnden och de som drabbas är i första hand barn och ungdomar med t.ex. färre fritidsgårdar. Detta som Kultur- och Fritidsnämnden skall spara, är väl ungefär vad en av de sparkade tjänstemännen fått i avgångsvederlag. Kommunen kan använda sina pengar bättre. Skriv inte sådana här tokiga avtal. Har man fått sparken, oftast väl för att man har misskött sig eller gjort ett dåligt jobb, då skall man inte ha en krona mer än vad en vanlig uppsägning medger. Det måste bli en skärpning på detta, annars kan man börja fundera på om man skall betala någon skatt.

Mikael Björklund
Folkets Väl

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt
Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se