Gruppen-3a-328x120

Vittsjös fotbollslag och Europaforum

Vittsjös fotbollslag och Europaforum

INSÄNDARE. Vittsjö, en liten by i nordöstra Skåne. En liten by som har ett fotbollslag som platsar i Sveriges högsta serie. Egentligen ska det inte vara möjligt men likväl så finns de där.

Ingen höjer på ögonbrynen över att bland annat Göteborg, Stockholm och Malmö har ett lag i högsta serien men lilla Vittsjö.

Att stora städer får rikta sina blickar mot Vittsjö åtminstone en gång per år, det sätter inte bara ”den lilla byn i nordöstra Skåne” på kartan utan även vår kommun. Som invånare i Hässleholms kommun är det inte utan att man känner stolthet. För visst är det väl så att man gärna hoppas lite extra på en underdog. Visst är det väl så att man vill att andra faktorer än ekonomi, storlek och förutsättningar ska kunna hävda sig även i den högsta serien.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Hur lyckas man då att år efter år inte bara klara sig kvar utan även utvecklas i takt med tiden? Gemenskap, glädje och stolthet är nog stora nycklar men vilja är nog den största. Vittsjö vill helt enkelt vara kvar i högsta serien och då sluter man upp och hittar vägar för att lyckas.

Jag hoppas verkligen att Vittsjös damlag kan utmana i många år framöver.

Precis så känner jag för Vittsjös bragdartade resa till och i vår högsta serie.

Låt oss byta ut några ord

Hässleholm, en liten stad i nordöstra Skåne. En liten stad som hade ett forum som tilltalade Europas ledande politiker. Egentligen ska det inte vara möjligt men likväl så fanns vi där.

Ingen höjer på ögonbrynen över att bland annat Göteborg, Stockholm och Malmö har forum med internationell prägel men lilla Hässleholm.

Att stora städer fick rikta sina blickar mot vår stad åtminstone en gång per år, det satte inte bara ”den lilla staden i nordöstra Skåne” på kartan utan även vår kommun. Som invånare i Hässleholms kommun var det inte utan att man kände stolthet. För visst är det väl så att man gärna hoppas lite extra på en underdog. Visst är det väl så att man vill att andra faktorer än ekonomi, storlek och förutsättningar ska kunna hävda sig även i den högsta serien.

Hur lyckas man då att år efter år inte bara klara sig kvar utan även utvecklas i takt med tiden? Gemenskap, glädje och stolthet är nog stora nycklar men vilja är nog den största. Hässleholm ville helt enkelt ha kvar sitt forum och då sluter man upp och hittar vägar för att lyckas.

Tyvärr vill inte styret att vi ska ha kvar vårt Europaforum att känna stolthet över. Inte nog med det, man till och med förespråkar att ge upp eventet för att bli passiva åskådare. Helt sonika har man lämnat walk over.

Thomas Lindell

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se