torsjö live vers2

Krismöte – M och KD tar avstånd från Hanna Nilsson (SD)

Krismöte – M och KD tar avstånd från Hanna Nilsson (SD)

– Omöjligt att fortsätta på det sätt som styret leds idag, skriver SD:s samarbetspartier M och KD i en inbjudan till presskonferens på fredagen.

De tar nu avstånd från kommunstyrelsens ordförande Hanna Nilsson (SD) och kräver åtgärder från SD:s sida. Det sker efter Frilagts avslöjande om Hanna Nilssons uttalanden till vikingabyns Oddvar Lönnerkrantz som följts av uppmärksamhet i andra medier och publicering i Norra Skåne av hennes kränkande kommentarer om politiker och tjänstemän i kommunen.

Lina Bengtsson (M) och Christer Caesar (KD) kräver att SD vidtar åtgärder mot kommunstyrelsens ordförande Hanna Nilsson (SD).

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

M:s och KD:s ledning i form av kommunalrådet Lina Bengtsson (M), Stefan Larsson (M), Christer Caesar (KD) och Simon Berneblad (KD) kallar till presskonferens efter ett krismöte på fredagsförmiddagen.

– Det som nu har framkommit är helt nytt för oss och gör det omöjligt att fortsätta på det sätt som styret leds idag, skriver de.

De deklarerar att samarbetet med M, KD och SD har fungerat bra, men att efter detta måste förtroendet återställas.

– Vi har hamnat i en politisk kris som kräver åtgärder omgående. Vi vill klargöra att vår syn på tjänstemän och deras arbetsinsatser inte överensstämmer med de uttalanden som Hanna Nilsson gjort.

M- och KD företrädarna förklarar att de är beredda att gå vidare med ett majoritetsstyre tillsammans med SD, men att det kräver åtgärder från SD:s sida.

– Det är djupt tragiskt att Hanna försatt sig i en sådan här situation. Även om uttalandena talar sitt tydliga språk är det vår bild att Hanna är engagerad för Hässleholms kommun. De överträdelser och de uttalanden om kommunen och tjänstemän som hon gjort är dock för grova för att kunna accepteras, skriver de.

De framhåller också att de inte anser att det finns något att anmärka på Kenny Hanssons tidigare ordförandeskap i miljö- och stadsbyggnadsnämnden.

Berit Önell

EU-val 2024

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se