torsjö live vers2

Mer än 70 procent röstade på något annat än SD

Mer än 70 procent röstade på något annat än SD

INSÄNDARE. SD är ett enfrågeparti med rasism och främlingsfientlighet som ledstjärna. Nu visar sig maktfullkomlighet och diktatoriska drag också tydligt i partiets inställning till hur en kommun styrs. Efter att kommunstyrelsens ordförande uttalat sig gravt nersättande om allt och alla i kommunen och dessutom fått en polisanmälan över sig saknas insikten att avgå. Vetskapen om att inte kunna avsättas leder henne vidare i sin grandiosa syn på sig själv och partiet. Bilden av att det är självklart att knappt 30 procent av väljarna skall få sin vilja fram säger väl allt. Det finns ju då, om man kan räkna, mer än 70 procent som röstat på något annat. Sju av tio alltså vill ha demokrati och hederlighet i samhället. SD bjuder in övriga partier att ”dyka upp” på de möten som SD behagar bjuda in till! I annat fall tänker man bestämma själv då? Visserligen styr ju SD redan så genom att utanför alla parlamentariska sammanhang påverka enskilda tjänstemän genom korridorstyre och delande av egna åsikter på ett sätt som kan uppfattas som politiskt beslutade viljor.

Detta i sig är ett starkt hot mot den demokrati som vi mer än 70 procent väljare i kommunen vill behålla. Det borde vara omöjligt för M och KD att med bibehållet förtroende återgå till att lyda SD.

Skamligt av M att inte ta ansvar för demokratin och kommunens bästa genom att inte ens försöka bilda en majoritet tillsammans med de partier som bjöd in till detta. Jag tror inte heller att det finns på kartan att vänsterpartierna kommer att inleda någon form av samarbete med SD. Det var ju dessutom oerhört gentilt att erbjuda sig att kasta ett ben till oppositionsrådet då och då (obs att sista meningen innehåller inslag av ironi). Det finns ju dock ytterligare ett problem med att släppa ifrån sig makten, man förlorar ju även ett välbetalt arbete vilket ju dock borde vara av underordnad betydelse om man verkligen har ett intresse av att leda en kommun. Ett minoritetsstyre är ju inte alltid optimalt men alla former av styre där SD i Hässleholms version ingår är aldrig optimalt efter hur partiet agerar.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Åke Petersson
Hässleholm

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se