torsjö live

Manifestation mot att Hanna Nilsson (SD) fortsätter styra

Manifestation mot att Hanna Nilsson (SD) fortsätter styra

Kommun före politik, är rubriken för en manifestation utanför kulturhuset i Hässleholm före kommunfullmäktiges sammanträde på måndag kväll.

– Hanna Nilsson måste avgå, säger initiativtagaren Saskia Titman.

Hon har sökt och fått polistillstånd för “en fredlig manifestation mot Hanna Nilssons fortsatta ledning inom Hässleholms kommun”.

När polistillståndet var klart på fredagen publicerade Saskia Titman ett evenemang på Facebook där hon bjuder in alla intresserade.

På Facebook finns mer information om evenemanget som startar klockan 17 på måndag utanför kulturhuset.

Hon betonar att hon bara är en missnöjd kommuninvånare och att det inte är en manifestation mot SD utan mot Hanna Nilssons fortsatta styre.

– Jag vill att Hanna Nilsson ska ta ansvar för sina handlingar och avgå. Hon har försökt smutskasta, mygla och gå runt och tvinga folk att dra tillbaka överklagan. Det är maktmissbruk, säger Saskia Titman.

Hon tycker också att övriga partier ska ta mer ansvar för den situation som uppstått efter avslöjandena om Hanna Nilssons uttalanden som spelades in i Vittfarnas vikingaby.

– De måste skapa bättre förutsättningar för ledningen av kommunen och samarbeta över gränserna. I ett demokratiskt samhälle måste man lära sig att samarbeta och får kanske göra avkall på något för att få det att funka.

Saskia Titman säger att hon själv redan tidigare var negativ till SD, men menar att det inte handlar om det i nuläget.

– Man får separera sak och person. Kommunen har ändå valt SD som huvudparti. Men om de ska sitta kvar får de göra sig av med henne.

– Manifestationen säger inte nej till SD utan nej till Hanna.

Berit Önell

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se