torsjö live vers2

Atomic Swing, Disa och 2Friends spelar på Torsjö live

Atomic Swing, Disa och 2Friends spelar på Torsjö live

Efter ytterligare tre bokningar återstår bara ett artistsläpp inför årets upplaga av Torsjö Live, den 30 juni – 1 juli. På artistlistan inför årets stora musikfest infogas Atomic Swing, Disa och 2Friends.

Sedan tidigare är Emil Jensen, Pidde P, Crying Day Care Choir, Blacknuss, Molly Hammar, Johnossi, Maja Francis, Carry a Stone, Lisa Nilsson, Wilmer X, Uno Svenningsson, Weeping Willows, Ana Patan och Toxic Boggie klara inför festivalen.

Atomic Swing slog igenom stort redan på 90-talet med låtar som ”Stone Me into the Groove” och ”Smile”. De lyckades också nå stora framgångar internationellt. 1997 splittrades bandet, men de kom igen 2006 då de också släppte en ny skiva. Nu är de tillbaka igen, efter ytterligare en comeback, som inleddes i fjol. På Torsjö Live rockar bandet loss på fredag den 01 juni. Niclas Frisk har alltsedan starten för 30 år sedan varit bandets frontfigur.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt
Atomic Swing slog igenom stort på 90-talet och gör nu sin andra comeback.
Atomic Swing slog igenom stort på 90-talet och gör nu sin andra comeback.

Under fredagskvällen uppträder även Disa Engström, med artistnamnet Disa. Hon satsar nu på en solokarriär efter att tidigare ha frontat i Pretty Princess. I pressmeddelandet från Torsjö Live beskrivs hennes musik som ”trallvänlig pop/rock i klassisk bandsättning.”

The Sounds och Gyllene tider nämner Disa som två av sina musikaliska inspirationskällor. Det sistnämnda bandet, med 40 sina framgångsrika år i musikbranschen, hyllar hon med sin låt GT40.

Disa från Pretty Princess satsar på en solokarriär.
Disa från Pretty Princess satsar på en solokarriär.

Torsjö Live fortsätter sin drive med att lyfta fram både kända och mindre kända artister med rötterna i Skåne. Hässleholmsbandet 2Friends spelar medryckande indiemusik. 2Friends består av fem unga killar: Arvid Einarsson, James Lu, Edvin Jansson, Arvid Pernrup och Dylan Johansson.

6 augusti i fjol spelade de på Stortorget i Hässleholm på samma scen som Dotter. Det var en gratiskonsert anordnad av bland annat Hesslecity. Den som missade 2Friends framträdande den gången då får nu en ny möjlighet att höra dem live på Torsjö.

Hässleholmsbandet 2Friends består av fem unga killar: Arvid Einarsson, James Lu, Edvin Jansson, Arvid Pernrup och Dylan Johansson.
Hässleholmsbandet 2Friends består av fem unga killar: Arvid Einarsson, James Lu, Edvin Jansson, Arvid Pernrup och Dylan Johansson.

En av bandmedlemmarna, Arvid Einarsson, kan också sägas vara känd från tv. 2022 var han med i TV4:s Idol där han lyckas ta sig vidare till kvalveckan i hård konkurrens med många andra lovande artistämnen med framtiden för sig.

För mer information se Torsjö Lives egen hemsida: https://www.torsjolive.com/

Urban Önell

EU-val 2024

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se