torsjö live vers2

Cyklande man kopplas till skjutning

Cyklande man kopplas till skjutning

Polisen söker en man som lämnade Fredentorpsområdet i Hässleholm på cykel i anslutning till skjutningen på söndagskvällen.

– I spåret efter honom har vi gjort vissa beslag som skickats på analys, berättar polisens presskommunikatör Thomas Johansson.

Polisen hoppas på fler vittnesuppgifter från skjutningen mot ett radhus på Västerbogatan, ett brott som rubriceras försök till mord.

En hög smäll som hördes i centrala staden ett par timmar efter skottlossningen tros ha kommit från järnvägen.

Ett radhus på Västerbogatan i Hässleholm utsattes för beskjutning på söndagskvällen. Foto: Jonathan Önell
Ett radhus på Västerbogatan i Hässleholm utsattes för beskjutning på söndagskvällen. Foto: Jonathan Önell

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Enligt Thomas Johansson har polisen i dagsläget inte så mycket mer konkret att gå på än cyklisten.

– Vi är väldigt intresserade av vittnesuppgifter, säger han.

Han berättar också att polisen under måndagen arbetat med att försöka ta ut kulor ur husväggen för att kunna se vad det var för vapen som användes.

– De satt en bit upp, så det var svårt att nå, säger han.

Han vet inte om kulorna nu kunnat plockas ned. Hur många skott som avlossats är oklart. Tekniska undersökningar gjordes både under natten och en bit in på måndagen och specialsökhundar har använts.

Polisens husbil, det så kallade mobila poliskontoret, var under måndagen uppställt på Stortorget i Hässleholm. Syftet var både trygghetsskapande och att ge möjlighet till människor att lämna vittnesuppgifter.

– Det är väldigt uppskattat av många att få komma in och prata med polisen. En del undrar om vi verkligen ska åka ut bara för att prata. Jo, det ska vi, det är viktigt, säger Thomas Johansson.

Han berättar att en av dem som besökte husbilen på måndagen var en kvinna som sa att smällen efter skjutningen kunde komma från en kontaktledning vid järnvägen.

– Det visade sig att det varit fel på en kontaktledning i rätt geografiskt område och vid rätt tidpunkt, säger Thomas Johansson.

Han är inte 100 procent säker, men ser det som sannolikt att detta orsakade den höga smällen, inte en detonation som tidigare var polisens teori.

Berit Önell

Läs mer:

2023-05-28 Skottlossning mot radhus i Hässleholm

EU-val 2024

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se