torsjö live vers2

Entlediga kommunalråden!

Entlediga kommunalråden!

INSÄNDARE. I en krönika för en tid sedan i NSK signerad Axel Wahlquist kan vi läsa:

-Och så har vi fått besked om det kommunala styrandet framöver. Lena och Lina kommer att stå vid rodret. Känner de båda och har vissa förhoppningar.-

Axel Wahlquist är för övrigt undertecknads vän och mentor för ”torsdagsklubben” med anor till Kafé Verums glansdagar.

Nå, socialdemokraten Lena Wallentheim och moderaten Lina Bengtsson företräder såvitt kan förstås sina respektive partier vars politik under avsevärd tid bidragit till den situation vår kommun nu befinner sig i. En situation för övrigt omnämnd i media över hela landet. Vi ser naturligtvis fler partier än de två ovan nämnda som också måste ta på sig sitt ansvar.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Socialdemokraternas och särskilt Wallentheims engagemang i höghastighetståg tycks ligga på is. Bengtssons partikamrat Urban Widmark nu av någon outgrundlig anledning tillbaka i politiken och dennes agerande i turerna kring Pärlan och Kunskapsporten måste nämnas. Utan vidare kommentarer vill undertecknad också nämna några namn och händelser som minner om kommunala ”affärer” som förskräcker:

Pärlan, Kunskapsporten, Dryport, Underjordiska Garaget, Läreda Mekan, Den Svävande Affären.

Alla påminnande om, det förtjänar att upprepas, fullständigt vettlösa kommunala affärer. Med vad som ovan framgår i minnet synes det svårt att hysa förhoppningar beträffande politikers agerande i vår kommun.

Hanna Nilsson(SD), oförmögen att ta sitt politiska ansvar och avgå, ska tydligen nu ikläda sig rollen som oppositionsråd.

Inför detta skräckscenario har undertecknad ett radikalt förslag. Avskaffa kommunstyrelsens arbetsutskott och entlediga våra för skattebetalarna kostsamma tre välarvoderade så kallade kommunalråd.

Kommunallagen talar om att kommunfullmäktige ska välja en kommunstyrelse där säkert nödvändiga beslut kan fattas. Våra partier har under lång tid tappat medlemmar med en försvagning av vår så kallade representativa demokrati som följd.

Så till er kommunalråd vill undertecknad säga:

Byta rum i stadshuset hjälper föga. Gå istället ut ur stadshuset, möt väljare-skattebetalare-gräsrötter, sprid ert budskap, ett sådant har ni förhoppningsvis, och värva väljare till era respektive partier. Bidra därmed till att stärka demokratin och vad mera är, välkomna ut i verkligheten!

Ronny Larsson i Kvistalånga

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se