torsjö live vers2

De äldre i kommunen ska själva få välja sina måltider

De äldre i kommunen ska själva få välja sina måltider

INSÄNDARE. Sverigedemokraterna har länge kämpat för att återinföra den varma maten i hemtjänstområdena som idag enbart har kyld mat som alternativ. Detta löfte var också ett av våra viktigaste inför valet 2022. När vi nu ser att Omsorgsnämnden vill införa den kylda maten i samtliga hemtjänstområden i Hässleholms kommun blir vi bestörta.

För oss är det en självklarhet att de äldre själva ska få välja hur deras måltider ska utformas. Det är flera äldre som faktiskt gillar den kylda maten och det är ju så klart positivt om dessa då kan fortsätta med den. Sverigedemokraterna vill att den varma maten ska införas i samtliga hemtjänstområden som norm och att den kylda maten ska vara ett valbart alternativ. Detta var också det vi yrkade på i omsorgsnämndens arbetsutskott den 29 maj. Tyvärr var det ingen av de andra (S och KD) som ställde sig bakom detta. Vilket innebär att frågan lyfts vidare och allt talar för att den kylda maten bli det som införs.

Vi som sitter i referensgruppen för måltidsorganisationen skulle få en genomgång av de olika alternativen av antingen kyld mat och varm mat. Detta verkar man nu strunta i och gå direkt till beslut att införa den kylda maten överallt.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Vi i Sverigedemokraterna vägrar välja bort valfriheten för våra äldre och menar att det som kunnat bli en förbättring för de äldre nu i stället blir en total försämring för dem.

Susanne Lottsfeldt (SD)
Hanna Nilsson (SD)
Torgny Holmberg (SD)

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se