torsjö live vers2

Hanna Nilsson (SD) var själv kocken bakom soppan

Hanna Nilsson (SD) var själv kocken bakom soppan

INSÄNDARE. När Hanna Nilsson (SD) oppositionsråd i Hässleholm i en insändare beskriver situationen i kommunen som en politisk soppa kan jag inte annat än undra om hon förstår hur hon själv har bidragit till soppan. Hon var trots allt själv kocken när soppan tillagades, något som hon verkar oförmögen att förstå än idag. Genom att använda uttryck som ” befästa vår ställning” och ” störta regeringen” är det lätt att dra paralleller till krigsföring och strategier som inte är förenliga med Sveriges politiska system som bygger på demokratiska processer och val. Hon diskuterar kommunens framtida riktning och partiernas ideologiska kompasser i ett negativt ordalag men kan det vara så att övriga partier, det du kallar den oheliga alliansen, har lyssnat av vad vi kommuninvånare önskar av vår ledning och gör sitt yttersta för att det skall bli en konstruktiv fungerande ledning som kan arbeta för kommunens bästa? En viktig sak att påminna om är att Hanna valde att sitta kvar och på så vis blev SD av med den ledande positionen som de hade i Hässleholm så den enda som kan klandras för ledningsskiftet är Hanna själv.  Kittet som Hanna nedlåtande kallar sammanhållningen mellan partierna kan vara önskan att göra bättre och leda kommunen framåt utan fler skandaler och maktmissbruk för att kunna fokusera på kärnfrågorna. För även om Hanna gärna vill lyfta att SD är i majoritet så har 70 procen av invånarna i denna kommun inte röstat på SD utan valt att lägga våra röster på de övriga oheliga partierna.

Saskia Titman

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt
Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se