torsjö live vers2

Vad vilja socialdemokraterna och vänstern?

Vad vilja socialdemokraterna och vänstern?

INSÄNDARE: Det är inte svårt att förstå vänsterväljare som Anders Wallentheim och Ulf Nilsson och deras frustration över SD:s bravader i kommunen, då det trots allt troligen inte är en obetydlig del av vänsterväljare som röstat SD, och sedan är det ett sådant bord som dukas upp?

Rimligtvis mynnar detta ut i att väljare överger SD lokalt och möjligtvis även nationellt men det återstår att se.

Å andra sidan återstår det kanske att se vilka framgångar vänstern röner med en centralort där krutröken, likt High Chaparral, emellanåt ligger tät?

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Eller varför förarga behövande vårdtagare och anhöriga som troligtvis har det svårt nog utan att bli kallade rasister, hellre än att gå till botten med själva grundproblemet?

Sådana dumheter höll även socialdemokraternas partisekreterare Tobias Baudin på med under sin tid i kommunal för ett par år sedan men fick så småningom indirekt medge att SD hade rätt om språkbristerna och vikten av detta.

Vänstern tycks ägna sig alltmer åt vad som skulle kunna benämnas som pivotering, d.v.s. man ser felen i samhället, men absolut inte att man har något som helst ansvar för detta, kort sagt man distanserar sig från vad man i själva verket bidragit till att orsaka.

Ett tips för uppvaknande kan vara att läsa boken Det lilla landet som ångrade sig av Jens Ganman och Mustafa Panshiri.

För övrigt har jag själv röstat vänster fram till senaste valet, där blev det blankt.

Allt gott!

Magnus Nilsson

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se