torsjö live vers2

16-årig pojke till sjukhus efter mordförsök vid skola

16-årig pojke till sjukhus efter mordförsök vid skola

En 16-årig pojke misshandlades allvarligt med ett tillhygge på en parkeringsplats vid Jacobsskolan på onsdagen. Brottet rubriceras som försök till mord. Polis och ambulans larmades först till Nytorget vid 12.30-tiden. Enligt polisens uppgifter hade 16-åringen då blivit skadad i ett bråk cirka 20 minuter tidigare.

Bilden visar poliser på Jacobsskolans parkering.
Mordförsöket tros ha inträffat på Jacobsskolans parkeringsplats. Under onsdagseftermiddagen undersökte polisens kriminaltekniker platsen. Foto: Jonathan Önell

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

16-åringen fördes med ambulans till sjukhus med okända skador.

Polisen spärrade inledningsvis av ett större område i centrala Hässleholm där även Jacobsskolan ingick. Vittnen förhördes och polisen sökte efter en eller flera misstänkta gärningsmän. Efter att en polishund sökt av området hävdes avspärrningarna vid 14-tiden. Tekniker var då på väg dit.

Bilden visar en del av Nytorget.
Inledningsvis var det oklart var mordförsöket skett. 16-åringen hämtades av ambulans på Nytorget. Polisen spärrade av ett större område. Foto: Jonathan Önell

– Man kan ha ett större område avspärrat inledningsvis. När vi sökt av det kan vi tajta ner det till ett mindre område, säger Calle Persson, pressinformatör på polisens ledningscentral i Malmö.

Han berättar strax efter klockan 14 att grov misshandel är den inledande brottsrubriceringen, men att den kan ändras efter att målsäganden förhörts. En polispatrull är då på sjukhuset för att prata med sjukvården och förhöra 16-åringen om det är möjligt.

En stund senare ändras brottsrubriceringen till försök till mord, enligt en uppdatering på polisens hemsida. Brottsplatsen har då också lokaliserats till en parkeringsplats vid Spångatan, vid Jacobsskolan.

– Det är inte bara skadorna som avgör om det är grov misshandel utan även tillvägagångssättet, säger Calle Persson.

Enligt de uppgifter polisen hittills fått använde förövaren eller förövarna ett tillhygge.

– Det kan ha varit flera gärningsmän, men vi vet inte, säger Calle Persson.

– Arbetet pågår fortfarande där, vi pratar med personer på plats och ska undersöka om det finns övervakningskameror. Om vi har tur finns det bilder.

Berit Önell

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se