torsjö live vers2

Boksläpp och konst på Hovdala

Boksläpp och konst på Hovdala

Både boksläpp och konstutställning ingår i kulturhelgen på Hovdala slott nu på lördag och söndag. Författaren Anders Lord och konstnärerna Ellinore Cefalk och Suzanne Hovander medverkar.

Bilden visar kulturhelgens affisch.
Kulturhelgen innehåller både konst och boksläpp.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Anders Lord, tidigare journalist på Norra Skåne och de senaste åren skribent i Frilagt, har författat flera böcker. På Hovdala presenterar han den senaste som heter Samtal med…Den utforskar existensbegreppet och rör sig i gränslandet mellan saga, fantasy och det så kallat övernaturliga.

– Plötsligt får du reda på – av din bäste vän – att du … inte finns! Nej, säger vännen, det är inget dåligt skämt. Det är så. Du finns inte.

Anders Lord var under många år bosatt i Hässleholms kommun, men bor idag i Eslöv. Boken är utgiven i samarbete med Leif B Frid på bokmorskan.se.

Båda konstnärerna som ställer ut sina tavlor under helgen är bosatta i Hässleholms kommun. De beskriver kort sina olika stilar på kulturhelgens affisch.

– Färgsprakande naivistisk konst, med inspiration från den svenska folkkulturen, lyder presentationen av Ellinore Cefalks verk.

– Naturen och dess väsen är en hjärtefråga för mig. Därav finns en önskan att förmedla närheten till dem, deklarerar Suzanne Hovander.

Kultureventet pågår klockan 12-16 både lördag och söndag.

Berit Önell

EU-val 2024

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se