torsjö live vers2

Magstarkt besparingsförslag?

Magstarkt besparingsförslag?

INSÄNDARE. Sverigedemokraterna i Hässleholm kommer stå fast vid sin politik som vi alltid gjort både för egen del och tillsammans med M och KD efter senaste valet. En av sakerna vi förde fram gemensamt var att ej höja partistöden enligt index.

SD ville även sänka partistöden med tio procent i solidaritet med kommunens verksamheter som alla brottandes med sviktande ekonomier. Dock uteblev stödet för detta från övriga partier.

Den ekonomiska utmaningen kvarstår med råge idag och vi menar därför att det är än mer magstarkt att kompensera politiken med en indexhöjning när förvaltningarna går på knäna.

ANNONS

Annons om Kristinelunds trädgård

Under det senaste kommunfullmäktigemötet fick vi veta att indexuppräkningen för partistöden landar på 8,7 procent. Om vi till detta lägger vårt tidigare yrkande på en generell minskning av partistöden med 10 procent landar vi på sammanlagt 18,7 procent. Med detta i åtanke kommer SD verka för att partistöden sänks med denna procentsats.

Partistöden är blott en liten del av de summor som kommunen bör spara för att få en ekonomi i balans, men det är av oerhört stor principiell betydelse att vi politiker föregår med gott exempel.

Vi ställer oss frågande till M och S besparingsinsikt när de utan att blinka höjer de politiska stöden när övriga verksamheter tvingas bli utan kompensation.Eller kan vi förvänta oss att alla kommunala verksamheter får samma indexuppräkning som vi politiker?Hanna Nilsson (SD)
Ulf Berggren (SD)
Sven Lundh (SD)
Paul Thurn (SD)
Susanne Lottsfeldt (SD)

EU-val 2024

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se