torsjö live vers2

Budgeten visar vilka som ska rädda vårt lands ekonomi

Budgeten visar vilka som ska rädda vårt lands ekonomi

INSÄNDARE. Så har då budgeten av M, KD, L och med stort stöd och inflytande av SD presenterats.

Folkhögskolor, studieförbund, vårdpersonal, socialarbetare, skolpersonal är tydligen dom som skall rädda vårt lands ekonomi.

Statens kommuner och regioner har räknat ut hur mycket kommunerna och regionerna i vårt land hade behövt för att kunna bibehålla den verksamhet vi har idag på oförändrad nivå. Statsbidragen som nu meddelats är inte i närheten av de behov som redovisats.

ANNONS

Annons om Kristinelunds trädgård

Som vanligt kommer vanligt folk få betala eller åtminstone vara dom som kommer märka av de svåra tider som nu lär komma. De redan långa köerna till sjukvården kommer bli ännu längre. Den redan ansträngda skolpersonalen kommer få det allt tuffare. Socialkontoren runt om i landet som under många år kämpat i motvind med lite personal och allt mer krävande uppgifter lär om möjligt få det ännu tuffare.

Att sedan kulturen på olika områden kommer bli allt glesare, mer svårtillgänglig är även det ett resultat av Tidö-partiernas prioriteringar. Men att renovera och byta till finare köksluckor, pooler, lägenheter utomlands…. det är viktigt att skattefinansiera.

Till denna ekonomiska satsning vill man att svenska folket skall bli angivare, något som allt fler yrkesgrupper nu kraftigt protesterar emot. Sen undrar man ju om dessa nya flyktingcenter man talar om kommer omgärdas av höga taggtrådsstängsel? Hemska tanke, allt mera får mig att minnas en tid vi läste om under skolans historielektioner!

Anders Wallentheim
Socialdemokrat

EU-val 2024

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se