torsjö live vers2

Långlördag med kulturtema

Långlördag med kulturtema

Morgondagens långlördag är en del av de pågående kulturdagarna i Hässleholm. Shopping i butikerna, tivoli och föreningar och extra aktiviteter på stan kombineras med releaseparty för barnboken Apan Andy, musik och dans i kulturtältet på Stortorget och gratisprogram i hela kulturhuset.

Bilden visar Stortorget i Hässleholm under en tidigare långlördag.
Det är dags för långlördag i Hässleholm igen, men lite annorlunda än vanligt. Bilden visar Stortorget en tidigare långlördag. Foto: Berit Önell

Den som vill mingla på stan kan träffa isprinsessor och Hässleholms maskot Hasse Holm. På Nytorget arrangeras bakluckeloppis och 5:e Trosskompaniet grillar. I Gallerian, före detta Café centra, blir det tävlingar i samband med Felicia Wittes releaseparty för Apan Andy som är både en berättelse och en målarbok för barn.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Kulturskolans elever spelar i kulturhusets entréhall. Kulturhuset bjuder också på bland annat sing-a-long på biblioteket, barnföreställning i blå salongen, barns konst i utställningshallen och föreläsning om spelprogrammering i vita salongen. Alla kulturdagarnas arrangemang för barn och unga är gratis.

Bilden visar en del av barnens konst.
Kulturhuset är fyllt av gratis kulturaktiviteter under lördagen. I utställningshallen visas konst av skånska mellanstadiebarn. Foto: Berit Önell

På Stortorget finns denna gång bland andra Synskadades Riksförbund norra Skåne som informerar om sin verksamhet och söker nya medlemmar. Både synskadade och anhöriga är välkomna. Ordförande Anna-Lena Päkkilä berättar att medlemmar i föreningen förutom att träffa andra i samma situation får information, stöd och hjälp, exempelvis för att söka färdtjänst och ledsagning. Föreningen arrangerar bland annat julbord, utfärder och kulturella aktiviteter.

Frilagt och Gruppen för oberoende press kommer också att vara på plats för att informera om tidningen, ta emot tips på nyheter och granskningar och diskutera pressfrihet och demokrati.

Berit Önell

Uppdatering:

Frilagt och Gruppen för oberoende press kan på grund av sjukdom tyvärr inte medverka.

Läs mer:

2023-09-28 Högtidlig invigning: Kulturdagarna har startat

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se