torsjö live vers2

Inget allmänt bad i Bjärnum – sänkt pris

Inget allmänt bad i Bjärnum – sänkt pris

Bjärnums simhall måste akut renoveras. Därför är badet sedan en vecka tillbaka inte öppet för allmänheten mer än för motionssim, dusch och omklädning på begränsade tider. Priset sänks därför till cirka hälften: 40 kronor för vuxen som motionssimmar.

Det är numera sällan alla kommunens simhallar är i full funktion samtidigt. För allmänt bad hänvisar kommunen i dagsläget till Qpoolen i Hässleholm och Tyrs Hovs simhall i Tyringe, båda nyligen återöppnade efter längre perioder av stängning på grund av legionellabakterier respektive takrenovering.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Enligt kommunens hemsida är tekniska driftsproblem i delar av anläggningen i Bjärnum orsaken till den begränsade tillgängligheten. Förutom motionssim är det öppet för vattengympa, simskolor och skolbad. Ingen bastu är öppen.

På torsdagen beslöt kultur- och fritidsnämnden därför att sänka biljettpriserna. Beslutet justerades omedelbart för att kunna gälla genast.

– Vi tycker inte att man ska behöva betala fullt när man inte kan nyttja allt, säger ordförande Connie Asterman (S).

– Det blir också en arbetsmiljöfråga när besökarna inte kan göra det de normalt gör i simhallen och ändå måste betala normalt.

Connie Asterman berättar lite mer om det underhåll som behövs i simhallen.

– Tekniska förvaltningen måste se över där. Det är fogar och ganska mycket annat som behöver renovering. Bastuaggregatet är trasigt och måste bytas, säger hon.

Den nya ordningen gäller tills vidare.

– Jag har ingen aning om hur länge det blir, säger Connie Asterman.

Mer information finns på kommunens hemsida.

Berit Önell

Uppdatering:
På lördagen stängdes Tyrs Hovs simhall igen, denna gång på grund av ett stort elfel. Enligt Tyringe simsällskaps Facebooksida är badet stängt även under måndagen. All föreningens verksamhet är inställd.

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se