torsjö live vers2

Negativ utveckling med angiveriplikt

Negativ utveckling med angiveriplikt

INSÄNDARE. Thomas Haraldsson och Liberalerna i Hässleholm skall ha all heder då de lyfter galenskapen med angiveriplikt inom skolan och sjukvården. Alla barn har rätt till en utbildning samt en trygg och säker uppväxt enligt barnkonventionen. Att skapa ett system där skolan skall ange barnen kommer att påverka deras trygghet och tilltro till vuxna. Inte heller inom sjukvården kan det anses passa med ett angiverisystem där våra etiska samt moraliska koder innebär att vi skall vårda alla som behöver vår hjälp och att sjukvårdsinrättningar skall kunna upplevas som säkra platser. Personligen anser jag att ett angiverisystem i samhället är en negativ utveckling och att Tidöpartierna bör göra om och göra rätt. Sverigedemokraterna borde kanske fokusera mer på att skapa ett samhälle som är enat och öppet i stället för att piska fram en stämning av rädsla och hat. Det är hög tid att fokusera på lösningar och lägga mindre energi på att skuldbelägga andra.

Jag kommer aldrig att ange!

Saskia Titman

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

EU-val 2024

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se