torsjö live vers2

Frigavs efter rättegång om mordförsök

Frigavs efter rättegång om mordförsök

En av de två åtalade för mordförsök på pizzerian på Drottninggatan i Hässleholm i juni släpptes ur häktet när rättegången avslutades på torsdagen. Den 44-årige mannen kommer därmed troligen inte att dömas helt enligt åtalet.

Enligt åtalet attackerade de båda bakifrån en man som satt på pizzerian tillsammans med sin flickvän. Han sattes ur spel med pepparspray eller tårgasspray och höggs sedan i nacken och ryggen med en kniv eller annat vasst föremål. Männen, som är medlemmar i det kriminella brödraskapet Wolfpack, ska enligt målsäganden också ha pressat paret på pengar. Båda nekar till brott.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt
Bilden visar den skadades rygg.
Blodet rann längs ryggen på offret som fick ett hugg i nacken och ett längre ned på ryggen. Foto ur förundersökningen

Åklagaren Johan Eriksson yrkade på fleråriga fängelsestraff för båda männen. Han bedömer att enbart mordförsöket har ett straffvärde på 8 – 10 år. Om Hässleholms tingsrätt istället går på andrahandsyrkandet grov misshandel blir straffvärdet tre-fyra år. Påföljd för en rad andra brott tillkommer för 40-åringens del.

Åtalet omfattar nio punkter, förutom mordförsöket bland annat blåljussabotage och grov vårdslöshet i trafik i samband med en biljakt i Dalarna som slutade med att polisen kunde gripa den 40-årige mannen. Hans flickvän, som var med i bilen, är också åtalad för blåljussabotage med mera. Enligt åtalet kastade de ut saker under färden för att försvåra för polisen att följa efter dem.

Försvarsadvokaterna ville i första hand att deras klienter skulle frikännas helt från allt som de inte erkänt. 40-åringen har erkänt två fall av ringa narkotikabrott, rattfylleri och grov olovlig körning, men inte blåljussabotage och grov vårdslöshet i trafik. Flickvännen har erkänt ringa narkotikabrott och ringa vapenbrott som bestod i att hon hade en tårgasspray, men inte blåljussabotage.

Dom meddelas på fredag, den 10 november.

Berit Önell

Läs mer:

2023-10-27 Åtalad för mordförsök ville ha knarkköp som alibi

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se