torsjö live

Tesla tar inte seden dit de kommer

Tesla tar inte seden dit de kommer

INSÄNDARE. Tesla och facket är i strid. En herkulisk drabbning som påverkar vårt samhälle, vare sig vi vill det eller ej.

För vad striden handlar om är den rättighet vi alla arbetare har som är med i ett fack, medbestämmande och skydd och möjlighet till hederliga avtal bland mycket annat. Och det fungerar bra i Sverige och övriga länder som har stark facklig gemenskap. För fackets uppgift är inte att skapa konflikt med arbetsgivare. Uppgiften är att se till att arbetsgivare och arbetare kan leva och verka på lika villkor och med transparenta regler, kortfattat.

Absolut har medlemmar råkat illa ut av facken som misslyckats med att vara det skydd de är till för. Men betydligt fler har räddats ur en situation där en arbetsgivare har begått olagligheter och betett sig regelvidrigt. Tesla och Elon Musk vill inte ge svenska arbetare den rättighet och skydd som nästan alla i Sverige har. Musk vill göra som han vill tydligen.

Men det märkliga i denna situation är inte den fackliga striden. Det märkliga är tystnaden från regeringen och Sverigedemokraterna. 

I valrörelsen proklamerade de med starka ord, slog näven i bordet, publicerade filmer på Youtube och skrev debattinlägg, hötte med både näven och falukorvar och med svarta ögon klargjorde att ska man som utlänning komma till detta land så ska man ta seden dit man kommer! 

Förutom miljardärer då. För miljardärer kan komma hit och behandla arbetare som de vill, utan opposition, utan kritik.

Och allra tystast är det från det nya arbetarpartiet Sverigedemokraterna.

Märkligt.

Ulf Nilsson
Medborgare

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se