Gruppen-3a-328x120

Hanna Sjöstrand (SD) tar paus

Hanna Sjöstrand (SD) tar paus

Sverigedemokraten Hanna Sjöstrand ska ta paus från sina uppdrag som andra vice ordförande i barn- och utbildningsnämnden och ersättare i kommunstyrelsen. Anledningen är att hon just nu har svårt att hinna med sina politiska uppdrag, heltidsarbete och fyra barn. Men hon tänker inte vara borta länge.

Bilden visar Hanna Sjöstrand.
Hanna Sjöstrand (SD). Foto: Urban Önell

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Hanna Sjöstrand engagerade sig i politiken under vintern före valet 2018. När SD fick en ledande roll efter valet 2022 blev hon vice ordförande i barn- och utbildningsnämnden och tillträdde vid årsskiftet. Efter maktskiftet blev det ombytta roller och hon fick istället posten som andra vice ordförande.

Hennes barn är i åldrarna 3-14 år.

– Det är mycket aktiviteter och mycket skola nu. Jag känner att jag inte räcker till och måste säga till barnen att de får vänta. Jag vill inte tänka tillbaka i framtiden och se att det var så jag gjorde. Då är det bättre att ta en paus, förklarar hon.

Men hon hoppas att det inte blir länge.

– Fram till sommaren, därefter vill jag gå tillbaka. Så är det tänkt i alla fall. Men vi får se, det händer så mycket med barnen, säger hon.

Hon vill stå kvar som ledamot.

– Det är mindre jobb och jag har ett stort intresse för skolan. Ska jag sedan tillbaka till hösten vill jag inte ha missat det här halvåret helt, säger hon.

– Alla uppdrag är viktiga, men vissa står närmare hjärtat. Skolan brinner jag mycket för.

Hon påbörjar inte sin paus förrän efter kommunfullmäktiges nästa sammanträde, vilket blir i slutet på januari eftersom decembersammanträdet blev inställt. Det är ännu inte bestämt vem som ska ersätta henne.

Hanna Sjöstrand pausar även som ersättare i kommunstyrelsen och menar att det följer lite med ordförandeuppdraget i barn- och utbildningsnämnden. Övriga uppdrag behåller hon: ledamot i kommunfullmäktige, representant i samarbetet Tre förvaltningar, ledamot i Framtidens teknikutbildningar, ledamot i Stobyortens Bygdegårdsförening, ledamot i Hässlehem och ersättare i personalutskottet.

Berit Önell

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se