Gruppen-3a-328x120

Er vänsterliberala politik förstör vår stad

Er vänsterliberala politik förstör vår stad

INSÄNDARE. Äntligen vaknade Socialdemokraterna till på insändarsidan. I detta fall kommunstyrelsens ordförande i Hässleholms äkta hälft. Vad var det för aktuell fråga som S ville trycka på? Någon satsning styret ska genomföra som de ville lyfta? Eller kanske äntligen uttala sig kring alla de bilbränder som sker i vår kommun just nu? Nej, naturligtvis inte, det är tydligt att S är desperata och försöker på nytt lyfta vårt kommunalråds snedsteg i våras för att lyfta sig själva. Politiken vi drev var precis i den linje som kommuninvånarna ville ha, och det är precis samma politik som vi fortfarande driver och kommer att driva nästa gång vi sitter i styre.

SD i Hässleholm har gått vidare, vi driver bättre politik med bättre prioriteringar än någonsin. Vi har utökat antalet förtroendevalda under hösten och fler är någonsin vill bli aktiva och jobba för oss. Våra väljare och kommuninvånarna som röstat på oss har också gått vidare och är mer intresserade av den politik vi för med stort stöd i Hässleholms kommun.

Minoritetsstyret i Hässleholm har det dessvärre inte så lätt. De är helt beroende av att hålla Vänstern och Miljöpartiet glada för att få igenom sin budget. Det var nämligen just dessa två partier som röstade igenom budgeten lagd av S och M. Detta ser man i förd politik exempelvis när man vägrar ha med frågan om hedersvåld i jämställdhetsplanen i kommunen, man ger bidrag till föreningar för att bygga solceller, planerna på att bebygga slingorna på Hässleholmsgården med bostäder, de har lättat på språkkravet för anställda i omsorgen, man försökte se till att de fristående förskolorna inte fick de bidragen de har rätt till, man öppnar upp för solceller på produktiv jordbruksmark, ja listan kan göras lång på den röda politik som förs i Hässleholm.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Hur går det för styret då? Man försöker ge ett sken av att allt går bra, men skenet bedrar givetvis. I kultur- och fritidsnämnden kunde de inte ens komma överens om internbudget och fick helt lyfta ut ärendet, vi har personer som avsäger sig sina uppdrag för att de inte är nöjda med överenskommelsen i minoritetsstyret, i vissa nämnder yrkar de mot varandra med olika förslag och måste ajournera mötet för att reda ut vad de egentligen vill, flera viktiga frågor i kommunen har ”parkerats” för att de vet att de inte kommer att kunna komma överens vilket innebär total mellanmjölkspolitik som inte kommer ta vår kommun någonstans. Vi har en situation i omsorgen som är helt ohållbar och den politiska kommunledningen är så desperat att få upp företagsrankingen att de helt glömmer att det som företagen behöver är en helt ny politik i kommunen där hela vår kommun lever.

Det är ju just inte konstigt att politiken styret för är så extremt dålig om det som S fortfarande sitter hemma vid köksbordet och diskuterar är vårt kommunalråd. Gör i stället som SD, lyft blicken, se vad folket vill, börja acceptera verkligheten och släpp den vänsterliberala politiken som ni i S och M tillsammans driver.

För Hässleholms kommuns bästa är vår dörr alltid öppen för Moderaterna, men vi kommer aldrig acceptera att driva den nya vänsterpolitiken som M har anammat, då jobbar vi hellre i opposition tillsammans med KD och FV tills nästa val då vi tillsammans kan styra med 51procent. För en sak är säker, den politik som nu styr Hässleholm, är inte den politik som en majoritet av hässleholmarna har röstat för.

Ulf Berggren
Hanna Nilsson
Sven Lundh
Patrik Jönsson
Paul Thurn
Susanne Lottsfeldt

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se