torsjö live

Fortsatt häktade för grovt rån i Tyringe

Fortsatt häktade för grovt rån i Tyringe

De två män som misstänks för grovt rån i en villa i Tyringe natten till den 16 december får stanna i häktet minst till den 12 januari.

Villaägaren vaknade av att två maskerade män krossade rutan i altandörren och kom inspringande i sovrummet. Han blev misshandlad med järnrör och kniv. Rånarna krävde att han skulle ta fram värdesaker och ge dem koden till bankkortet. När en av dem tog hans bilnycklar och körde iväg med bilen för att ta ut pengar lyckades han fly in till grannen som hjälpte honom att larma polisen. En misstänkt kunde strax gripas i bilen och den andre hittades några timmar senare.

De misstänkta rånarna häktades måndagen den 18 december. Fredagen var sista dagen för åklagaren att antingen väcka åtal eller begära förlängd häktningstid. En begäran om förlängd tid kom på torsdagen in till tingsrätten som kunde besluta utan att hålla förhandling eftersom båda de misstänkta gick med på att stanna i häktet.

Nytt senaste datum för att väcka åtal är den 12 januari. Häktningsskälen är desamma som tidigare: att de misstänkta annars kan undanröja bevis eller på annat sätt försvåra sakens utredning.

Båda de misstänkta är i 30-årsåldern och tidigare dömda för bland annat rån och narkotikabrott.

Berit Önell

Läs mer:

2023-12-18 Två häktade: Villaägare väcktes av rånare med järnrör och kniv

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se