Gruppen-3a-328x120

Ett kalhygge är inte bara en kal yta

Ett kalhygge är inte bara en kal yta

INSÄNDARE. Genom inlägg i olika massmedia har ordet kalhygge blivit något av  ett rött skynke för miljöaktivister och andra som på avstånd tycker sig ha bestämda åsikter om hur skogsbruk skall bedrivas. Min uppmaning blir att gå ut i skogen och se vad ett nutida kalhygge innebär. Det är ingen kal yta utan växtlighet. Du ser frötallar som lämnats kvar. Du ser att här har det inte bara planterats gran utan även tall och björk. Hallon, lingon och blåbär syns på några ställen. Skogsmusen ser om sitt revir, humlorna surrar och ätbara svampar växer. I kvarlämnade träddelar trivs insekterna. Du inser att marken inte är kal utan här är växande skog på gång och därmed så binds koldioxid. Skog som brukas aktivt behövs i vårt land och därmed acceptans för olika brukningssätt och även ett kalhygge hjälper till att bevara den biologiska mångfalden.

Lars-Ivar Ericson (C)

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt
Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se