torsjö live vers2

Äldre en resurs som samhället behöver

Äldre en resurs som samhället behöver

INSÄNDARE. I USA diskuteras presidentkandidaternas ålder. Det är inte första gången som detta sker. 1984 kunde Ronald Reagan bli omvald till president. Hans medtävlare var Walter Mondale, 56 år. Reagan hade fyllt 73 och på frågan om hur gammal man skall vara för att bli president svarade han: Jag tänker inte låta min medtävlares ringa ålder ligga honom till last.

Till alla dem som liksom undertecknad uppnått en aktningsvärd ålder går därför en uppmaning att ta vara på vad livet kan ge framöver. Låt dig inte fastna i ålderismens fällor där krämpor och suckar dominerar samtalen. Vi äldre är en resurs som samhället behöver. Om kropp och psyke tillåter så kan vi ännu utföra arbetsuppgifter om än inte i samma tempo och omfattning som tidigare. Föreningslivet och kyrkorna behöver vår medverkan.

De som nu är över 70 år är 1,7 miljoner och antalet ökar för varje år. Några av dem väntar på livets slut men de allra flesta kan genom olika aktiviteter ha en bra livsmiljö om bara samhället låter sig styras av tankarna om att alla behövs, alla kan bidra, alla betyder något. De politiska partierna har i kommande val uppgiften att nominera fler äldre på valbar plats så att äldres situation uppmärksammas mera.

ANNONS

Annons om Kristinelunds trädgård

Lars-Ivar Ericson (C)

EU-val 2024

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se