torsjö live vers2

Restaurangskolans öde hade kunnat vara löst

Restaurangskolans öde hade kunnat vara löst

INSÄNDARE. Efter valet 2022 när det stod klart att Sverigedemokraterna blev Hässleholms med råge största parti, hade vi flera problem framför oss att lösa. Ett av dessa var Restaurangskolan som vi redan då visste skulle behöva åtgärdas inom det närmsta. Redan då diskuterades denna fråga inom styret och Sverigedemokraterna var helt inne på att denna gymnasielinje är viktig för Hässleholm och måste finnas kvar för framtiden. Vår plan var att se över om det gick att inrymma restaurangskolan i det gamla Norra Skåne-huset där vi hade gett uppdrag att ta fram ett avtal för att framåt kunna inrymma hela Arbetsmarknadsförvaltningens lokalbehov och därmed effektivisera och förbättra verksamheten.

Sverigedemokraternas plan var att utöver Arbetsmarknadsförvaltningen även inrymma Restaurangskolans behov för den praktiska delen. När M och S tog över styret lade man denna plan i soptunnan. Det man helt glömde bort var att lösa problematiken för både Arbetsmarknad och Restaurangskolan. Därmed står vi nu inför detta stora problem där vi helt saknar lösningar och riskerar att behöva lägga ner denna viktiga restauranglinje. Man ser inte helheten och har inte förståelsen för att denna utbildning är viktig för företagarna och för flera aktörer i Hässleholms kommun

Det nya styret med M och S i spetsen har inget långsiktighetstänk. Man löser alla frågar ad hoc och det enda man egentligen har kommit överens om är att lägga 150 miljoner på Hässleholms ekonomiska slukhål Björklunda.

Hässleholm behöver ett majoritetsstyre som genomsyras av helhetstänk och långsiktig planering, inget hopplock av partier som måste jämka för att överhuvudtaget få till ett samarbete.

ANNONS

Annons om Kristinelunds trädgård

Hässleholms framtida lösning för framgång och ledarskap heter Sverigedemokraterna.

Hanna Nilsson (SD)
Ulf Berggren (SD)

EU-val 2024

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se