torsjö live vers2

Styrets ord lika trovärdiga som deras ledarskap

Styrets ord lika trovärdiga som deras ledarskap

INSÄNDARE. När minoritetsstyret tog plats på tronen i Hässleholm med Lena Wallentheim som ledarfigur, utmålades det stora bilder om transparens och insyn för övriga partier om det politiska arbetet. Den 10 maj stod det i Norra Skåne att M och S var överens om ” Att övriga politiska partier ska få bättre information, Öppenheten ska öka”. Döm till vår förvåning att denna transparens och insyn fullständigt har lyst med sin frånvaro. Gång på gång kommer ny information i efterhand utan någon som helst förvarning från den styrande minoriteten som utlovat.

Droppen var när vi den 29 april träffades med övriga partier för att få Moderaterna och Socialdemokraternas budget presenterad för oss. Där vi helt utan förvarning får i knät att man tänker lägga ner både Bjärnums simhall och Tyringe simhall.

Man har inte delgett någon som helst information om detta till oss i oppositionen, men när Socialdemokraterna själva satt i opposition så var demokratin i den parlamentariska gruppen helig. Hyckleriet har nått nya nivåer. Den senaste gången vi pratade om simhallsorganisationen var när vi hade ett möte med samtliga partier och var överens om att ifall något skall göras med simhallsorganisationen så behövdes det en majoritet för detta. När Sverigedemokraterna gick ut med att vår intention var att behålla både Bjärnum och Tyringe så fanns det inte längre intresse från M och S att vara transparenta med sina förehavanden. När man nu har skaffat en majoritet för att lägga ner Bjärnum och Tyringe simhall, så borde man i alla fall informerat övriga partier innan man gick ut med faktum.

ANNONS

Annons om Kristinelunds trädgård

Att Moderaterna länge haft denna inställning är ingen hemlighet, men att Socialdemokraterna nu inte klarar att stå upp för sina löften till väljarna, det ser vi som ett stort svek.

Sverigedemokraterna kommer kämpa hårt in i det sista för att det socialdemokratiska styret inte ska ta död på våra kransorter och centralisera allt till Hässleholm.

Hanna Nilsson
Ulf Berggren
Sven Lundh
Susanne Lottsfeldt
Paul Thurn

EU-val 2024

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se