torsjö live vers2

Stoby Måleri stänger butiken – hantverkarna till nedlagd padelhall

Stoby Måleri stänger butiken – hantverkarna till nedlagd padelhall

Stoby Måleri stänger sin butik i Hässleholm. 13 anställda varslas om uppsägning. Stobys hantverkstjänster och industrifärgsförsäljning flyttar till andra lokaler, i nuvarande Paco Padel som ska lägga ned.

Bilden visar Stoby Måleris butik.
Stoby Måleri lägger ned butiken i Hässleholm. Foto: Urban Önell

ANNONS

Annons om Kristinelunds trädgård

Företaget berättar i ett pressmeddelande att avsikten är att hålla butiken öppen till den 31 december och därefter avveckla.

Sedan våren 2020 har Stoby-företagen varit en del av koncernen Layer Group. Men butiken, med företagsnamnet Bygg & Färggrossisten AB, har fått verka utanför de segment som Layer Group representerar, vilket uppges vara en av anledningarna till nedläggningen.

Resultatet och konjunkturen är andra skäl.

– Det har gjorts insatser för att hitta en väg framåt men med Bygg & Färggrossistens resultat och rådande konjunkturläge fanns det till sist ingen annan utväg än att fatta det här mycket svåra beslutet, heter det i pressmeddelandet.

Stoby Måleris hantverkstjänster och Stoby industris försäljning av industrifärger kommer att fortsätta som tidigare, men i nya lokaler på Kalibergatan på T4. Där finns idag Paco Padel som ska stänga den 1 augusti, efter bara tre år.

Liksom på andra håll har padelspelandet minskat i Hässleholm och det finns inte underlag för alla padelhallar som byggdes när intresset var som störst under de första åren av pandemin. I Hässleholm finns idag tre inomhushallar.

Bilden visar Paco Padel.
Paco padelhall stänger och Stoby Måleri ska flytta kvarvarande verksamheter till lokalerna bredvid Dollarstore. Foto: Urban Önell

– Inga kommentarer, svarar K-Fastigheters Jacob Karlsson, vd och en av fyra delägare i Paco Padel Court AB, när Frilagt vill ställa frågor.

En annan av delägarna är Fasabs Stefan Andersson som för Kristianstadsbladet/Norra Skåne berättar att det inte går runt.

– Egentligen har det nog varit minst en hall för mycket i Hässleholm, säger han till tidningen.

Enligt årsredovisningarna hade bolaget röda siffror både startåret 2021 och 2022 som är det senast redovisade.

Bolaget har ytterligare två lokala företagare som delägare: Johannes Thornberg och Niklas Olsson Clausen.

När K-Fastigheter skulle bygga hallen 2020 sa tjänstemännen på stadsbyggnadskontoret att den stred mot detaljplanen som inte tillät idrottsverksamhet utan enbart handel, kontor och bostäder på platsen bredvid Dollarstore. Den lilla butiken i en hörna av lokalen räckte inte för att verksamheten skulle räknas som handel. Men politikerna valde att säga ja efter att K-Fastigheter påtalat att padelhallen på Björklunda blivit godkänd i ett industriområde.

Berit Önell

EU-val 2024

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se